Quantcast

Panevėžyje planuojama modernizuoti parką

  • Teksto dydis:

Panevėžyje planuojama modernizuoti Kultūros ir poilsio parką, ketvirtadienį pranešė miesto savivaldybė.

Meras Vitalijus Satkevičius inicijavo savivaldybės vadovų, projekto rengėjų ir vyskupijos atstovų, kuriems išnuomota dalis parko teritorijos, susitikimą.

„Norėtume, kad su parko modernizavimu vyktų ir vyskupijos planuotos bažnyčios statybos darbai. Susitikime derinome projektą, aptarėme automobilių stovėjimo vietų, žaliųjų zonų, takų įrengimo galimybes“, - sakė V.Satkevičius.

Planuojama, kad parko projektas apims visą parko teritoriją, išskyrus Panevėžio vyskupijos kurijai perduotą sklypą.

Projektu numatyta pašalinti menkaverčius parko medžius ir krūmus, atkurti želdynus, papildomai pasodinti medžių ir dekoratyvių krūmus, išlyginti veją, suformuoti gėlynus greta pagrindinio pasivaikščiojimo tako, sutvarkyti ir atverti Nevėžio upės pakrantę.

Numatoma centrinėje ašyje suformuoti pasivaikščiojimo taką, atnaujinti ir įrengti naujus pėsčiųjų takus, šalia pagrindinių įrengti dviračių takus ir stovus, pagrindinį įėjimą į parką, sutvarkyti upelį – suformuoti jo slėnio daubą su akmenų kompozicijomis, bendruomenės poreikiams įrengti amfiteatro tipo aikštelę.

Planuojama įrengti tris poilsiavietes, pakeisti suolus ir įrengti naujų, pastatyti betonines šiukšliadėžes, gėlines, suolus su stalais.

Rytinėje parko dalyje atsirastų aktyvaus poilsio zona su tinklinio, multifunkcinėmis, treniruoklių aikštelėmis, būtų performuota ir aktyviam poilsiui pritaikyta kalva, įrengtas paplūdimys, persirengimo kabinos, suolai. Ketinama atnaujinti apšvietimo sistemą ir apšviesti medžių lajas.

Numatytos trys automobilių stovėjimo aikštelės, viena – iš Nemuno, kitos dvi – iš Parko gatvių.

Taip pat planuojama sutvarkyti Pirmojo pasaulinio karo musulmonų karių kapų teritoriją, prie įėjimo į parką pastatyti stendus, įrengti stebėjimo kamerų.

Kultūros ir poilsio parkas užima 39,07 hektaro. Iš jų vyskupijos kurijai 99 metams perduotas 1,44 hektaro žemės sklypas religinių bendruomenių pastatams statyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai be abejo

tai be abejo portretas
Nors parkas bus Vandutėms susėsti, juk reikia kažkur naujas sukneles, plise sijonus ir skrybėlaites parodyti, katros atlikę metų metus dulka spintose vandučių dukrelėms anglijose plušant disco šmisco šokiuos naktinių klubų šviesose...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių