Quantcast

Panevėžiui dūstančios žuvys nerūpi, bet ir žvejoti draudžiama

Panevėžio centre esančioje Senvagėje ne pirmą kartą dūsta žuvys. Žvejai piktinasi, kad miesto valdžia žuvų negelbėja, o ir žvejoti čia draudžia.

„Varnos lesė žuvį, iškirtom eketes, prisirinkome sau dar žuvies. Sakau, gal kas išgelbės tą žuvį, ar yra gelbėjančių čia žuvį? Tie, kurie atsako už tą senvagę, neduoda žvejot žvejam, o prižiūrėt nėra kam“, – piktinasi Rimgaudas Bajorūnas.

Ne pirmą kartą žvejai piktinasi, kad miesto valdžia laiku negelbėja žuvų - nenuvalo sniego, nekerta ekečių, neprisodrina vandens deguonies, praneša LRT televizijos naujienų  tarnyba.

Turintys organizuoti darbus miesto ūkio skyriaus vadovai  abejingi.

„Ne tuo adresu, ačiū. Kodėl ne tuo, gi miesto ūkio skyrius? Ne, ekologija, čia ekologiniai klausimai, atsakiau?“, – sako Panevėžio savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjas Antanas Karalevičius.

Savivaldybė tikina žiemą bandžiusi gelbėti žuvis, o miesto taryba svarstė, jei nesugebame jų išsaugoti, gal geriau nebedrausti senvagėje  žvejoti.

„Rudenį bus organizuojamas masinis renginys: senvagės žuvies išgaudymas. Tuomet galėtume vėl įžuvinti, tai yra pigiau savivaldybei nei imtis priemonių užtikrinti tinkamą vandenį žiemą“, – sako Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Žydrūnas Kvedaras.

Kol toks projektas rengiamas, miesto valdžia, nors ir nenoriai,  prižadėjo gelbėti dūstančias žuvis, tik nepasakė, kokiomis priemonėmis, informuoja LRT televizijos naujienų tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
O tai kur Mazuronis ziuri,atsitvere tyla?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių