Quantcast

Palanga dovanoja čiuožyklas mieste ir Birutės parke

  • Teksto dydis:

Paspaudus šaltukui mieste suskubta rengti čiuožyklas. Kaip ir pernai, pramogautojai jau laukiami Birutės parke, o savaitgalį norinčiuosius planuojama pakviesti ir į Taikos gatvėje esančią čiuožyklą, įrengtą prieš prekybos centrą „Iki“ esančios automobilių stovėjimo aikštelės vietoje. 

Pasak Palangos botanikos parko direktoriaus Valdo Pakuso, vakarinė parko tvenkinio dalis, esanti arčiau „Laiminančio Kristaus“ skulptūros, jau parengta ir laukia čiuožėjų. „Ledas  yra pakankamai tvirtas – antradienį jo storis siekė 10 centimetrų, ir, esant dabartinėms oro sąlygoms, kasdien jis tik storės, todėl čiužinėti čia yra saugu“, – sakė V. Pakusas. 

Pramogautojų patogumui čiuožykloje ne tik nuvalytas tvenkinio ledas, bet ir įrengtas papildomas apšvietimas, ant ledo pastatyti suolai, pasirūpinta ir šiukšlių dėžėmis, biotualetu. Savaitgalį gerą nuotaiką palaikyti padės ir čia skambanti muzika. 

Kad čiužinėti būtų saugu ir malonu, tvenkinio ledas bus valomas. „Kiek dažnai valysime ledą, priklausys nuo oro sąlygų. Jei nesnigs, planuojame tai daryti du kartus per dieną – ryte ir įpusėjus dienai“, – kalbėjo V.Pakusas.   

Netrukus čiuožėjus pakvies ir dirbtinai įrengta čiuožykla Taikos gatvėje – šio darbo ėmėsi bendrovių „Palangos komunalinis ūkis“ ir „Palangos vandenys“ darbuotojai. 

Pasak „Palangos komunalinio ūkio“ direktoriaus Konstantino Skieraus, šiuo metu aikštelėje yra „auginamas“ ledas, ir šis darbas užtruks keletą dienų. „Jei orai bus palankūs – oro temperatūra dieną nebus žemesnė nei 5 laipsniai šalčio – čiuožykla pradės veikti savaitgalį“, – teigė K.Skierus.

Čiuožėjų patogumui ši aikštelė bus apšviesta, pastatyti suolai, šiukšlių dėžės. Čia savaitgaliais taip pat skambės muzika.   

Šventojoje taip pat bus įrengta čiuožykla – tam numatytas tvenkinys ties „Elija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Klaipėdoje gali net su mašina pačiuožinėti. Ypač rytais, Minijos g.

to kr

to kr portretas
Klaipedoje pilna prudu, eik ir ciuzinek. O prie maximos yra maximos aikstele, ju ir prasyk kad uzpiltu ar ipiltu :)

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kaunas jau senai pasirūpino. Išlipus iš troliko iki darbo~300 metrų, bet eini bene 10 min, gal reikės pačiūžas į darbą pirktis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių