Quantcast

Pakruojis kviečia į „Amatų, muzikos ir alaus festivalį“

  • Teksto dydis:

Liepos 31 ir rugpjūčio 1 dienomis Pakruojo dvare vyks vienintelis ir didžiausias Lietuvoje „Amatų, muzikos ir alaus festivalis", tvirtai įleidęs šaknis giliomis aludarystės bei amatininkystės tradicijomis garsėjančiame Pakruojo krašte. Trečius metus iš eilės vykstantis unikalus renginys kasmet sulaukia daugiau kaip 10 000 įvairaus amžiaus dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Į Pakruojį atvykę amatininkai ir aludariai pristatys savo tradicijas, alaus gaminimo procesą, ragavimo ir atsakingo vartojimo ypatybes bei labai plačią alaus rūšių ir skonių įvairovę. Kaip ir kiekvienais metais, šiemet vėl bus renkamas geriausias festivalio alus ir gira. Festivalio alus bus suskirstytas į penkias kategorijas - elius, šviesiuosius ir tamsiuosius, specialiosios technologijos ir tekintą alų. Pernai rinkimuose buvo įvertinta daugiau nei 70 alaus rūšių, o šiemet jų bus dar daugiau! Šių metų vertinimo komisiją sudarys alaus ekspertai iš Lietuvos, o taip pat profesionalai iš Baltarusijos, Anglijos ir JAV.

Pakruojo dvaro sodyboje esantis gyvasis muziejus siūlys susitikti su Tadu Blinda ir dvaro tijūnu, kvies apžiūrėti parfiumerio Žako laboratoriją ir senovinį fotoateljė, o adrenalino mėgėjams rekomenduos apsilankyti kraują stingdančiame bausmių muziejuje. Festivalis skirtas visai šeimai, todėl ir patiems mažiausiems bus įrengtas atrakcionų parkas bei organizuojami įvairūs žaidimai. Iš toliau atvykusių svečių patogumui teritorijoje veiks palapinių miestelis ir kempingas.

Festivalio metu, dvare prie vietos veiklos grupės „Pakruojo rajono partnerystė", vyks tautodailininkų, amatininkų, seniūnijų bei bendruomenių prisistatymai, veiks kulinarinio paveldo mugė. O koks gi festivalis be rekordo? Taip, jis irgi bus! Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyrius kvies visus šventės dalyvius kartu siekti Lietuvos rekordo, statant didžiausią piramidę iš keptos duonos gabaliukų.

Renginyje bus gausu spektaklių, kuriuos rodys liaudies teatrai, o Pakruojo dvaro mūrus net du vakarus iš eilės drebins ir nuobodžiauti neleis  šaunus atlikėjų bei grupių būrys. Šventėje koncertuos „Rebelheart" ir bliuzo karalienė Arina, legendinė grupė „Laiptai" su pučiamųjų orkestru „Panevėžio garsas", „Lemon Joy" su Igoriu Kofu priešakyje, Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė, Tomas Augulis, „Aktorių trio", žavingi „Stiliagos", dainuojančių mimų grupė „Neteisėtai padaryti",  viešnia iš Latvijos Samanta-Tina, laida „Duokim garo" tradiciškai pristatys savo geriausių kapelų programą, koncertuos lietuviško roko siela Povilas Meškėla su grupe ir dar daug kitų gerai žinomų bei kylančių atlikėjų. Renginio vedėjai - dvaro malūnininkas Levukas, didysis žemaitis Antanas Kontrimas ir Lietuvos anekdotų karalius Raimondas Šilanskas.

Daugiau informacijos ir detali festivalio programa - www.pakruojo-festivalis.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

averto.lt

averto.lt portretas
Įvairiausių dydžių kokybiškos palapinės geromis kainomis http://www.averto.lt/lt/palapines/ Elegantiškos ir erdvios palapinės namams, sodui ir renginiams http://www.averto.lt/lt/paviljonai-palapine-ir-pavesine/ Lengvai pervežami, universalūs sulankstomi baldai http://www.averto.lt/lt/lauko-baldai/ Pristatymas visoje Lietuvoje per 1-2 darbo dienas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių