Quantcast

Pajūris laukia šilumos rekordų

Pajūrį užplūdusi šiluma daro eibes – netikėtai vasario mėnesį kiemuose žiedus išskleidė saulutės, nors jos žydėti dažniausiai pradeda balandį. Tiesa, faktas, kad šios gėlės pakėlė galvas dar net neišėjus pašalui, o viduržiemį, klimatologų nebestebina.

"Pernai ir užpernai žiemą žydėjo ne tik snieguolės, bet ir žibutės. Tokių reiškinių pastebime. Tiesiog nusistovėjo šilti orai. Artimiausiomis dienomis taip pat numatoma teigiama temperatūra. Oras sušils net iki 8–9 laipsnių aukščiau nulio", – prognozavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus specialistas Justinas Kilpys.

Pasak jo, tikėtina, kad šiomis dienomis bus viršyti šilumos rekordai.

"Neseniai, sausio 28-ąją, Šilutėje ir Palangoje taip pat buvo registruoti išskirtiniai duomenys. Šilutėje termometrų stulpeliai dieną pasiekė 5,8, o Palangoje – 5,4 laipsnio šilumos. Tiesa, šios savaitės pabaigoje šiek tiek atvės", – aiškino specialistas.

Tarnybos duomenimis, vasario mėnesio absoliučiu rekordu laikoma 16 laipsnių šiluma. Tokie termometrų rodmenys buvo užfiksuoti 1989 m.

"Klaipėdoje šilumos rekordas buvo užregistruotas tų pačių metų vasario 26 d. Tuomet oras sušilo iki 15,4 laipsnio. O šalčio rekordas vasario mėnesį buvo pasiektas 1956-aisiais, kai Klaipėdoje termometrų stulpeliai nukrito iki 33,4 laipsnio šalčio. Tačiau tie metai apskritai buvo itin šalti", – pasakojo J.Kilpys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių