Quantcast

Pagalbos šauksmas iš Londono: jauna lietuvė be vaistų išgyvens tik metus

  • Teksto dydis:

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė Londone gyvenančių lietuvių pagalbos šauksmas – onkologine liga sergančiai dviejų mažamečių vaikų mamai reikalinga finansinė parama.

Į Angliją šiuo metu sunkiai serganti Inga Zgirskaitė, jos sužadėtinis Vladimiras Ivanovas, moters 3-ejų metų dukrytė ir 9-erių sūnus išvyko šių metų gegužės pabaigoje. Atrodė, kad naujas gyvenimo etapas žada daug teigiamų dalykų – pora net planavo vestuves. Tačiau nepraėjus nė mėnesiui Inga ėmė jaustis labai bloga.

„Skaudėjo pilvo apačią, kilo temperatūra, ji nebegalėjo normaliai vaikščioti. Tuoj pat vykome į ligoninę, kurioje po tyrimų išgirdome baisią žinią – trečdalį gimdos apėmęs piktybinis vėžys“, – skaudžius išgyvenimus dėsto V. Ivanovas.

Gydantis ja papildomai, atsirastų viltis, kad Inga gyvens ilgiau.

Vyras pasakoja, kad tuo metu sužadėtinei diagnozuota 2B stadija, o medikai konstatavo, kad tokiu atveju gali padėti tik chemoterapija ir radioterapija. Teko susitaikyti, kad Inga nebegalės turėti vaikų.

Praėjus savaitei, moteris ėmė stipriai kraujuoti, todėl ji tuoj pat buvo paguldyta į ligoninę, kurioje teko net perpilti kraują. Ingai buvo lašinami antibiotikai, o šiek tiek sustiprėjusi ji vėl grįžo į namus. Tačiau visi sunkumai buvo dar tik priešakyje – moterį ėmė smarkiai dusinti, trūko oro.

„Rugpjūčio 22 dieną mes vėl atsidūrėme ligoninėje. Čia mūsų laukė dar baisesnė žinia – vėžys jau buvo spėjęs išplisti į plaučius, liga pasiekė ketvirtą stadiją“, – apmaudo neslėpė vyras.

Medikai šeimai buvo atviri, kalbėjo, kad reikia džiaugtis kiekviena diena, nes pasveikti nebeįmanoma. Gydymui buvo skirta nauja chemija, kuri vadinasi „Avastin“. Dar skaudžiau buvo išgirsti, kad gyventi Ingai galimai beliko tik metai. Toks laikotarpis numatomas gydantis nemokama chemoterapija. 

„Santariškių ligoninėje gavome atsakymą, kad „Avastin“ chemija nėra kompensuojama. Gydantis ja papildomai, atsirastų viltis, kad Inga gyvens ilgiau“, – kalbėjo vyras ir pridūrė, kad vaistai kainuoja net 21 tūkst. eurų.

Moters artimieji deda visas pastangas, kad ji galėtų vykti gydytis į Lietuvą. Pasak V. Ivanovo, jau dabar atsirado daug geros valios žmonių, kurie noriai padeda.

„Tam, kad galėtume pranešti, kiek pinigėlių surinkome, kur jie leidžiami, sukūrėme aukojimui skirtą elektroninį puslapį. Labai nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie padeda šiuo sunkiu momentu“, – laišką užbaigė vilties neprarandantis vyras.


Šiame straipsnyje: onkologinė ligavėžysparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

rimvydas zgirskas

rimvydas zgirskas portretas
Nėko čia jau ipatyngo nepridesiu bet mano krikštamotes nebera ilsėkis ramybei.

deja

deja portretas
Reikejo vaziuoti i normalia sali,o ne i paracetamolistiskai brexitini ir zlunganti apniukusi Albiona ir viskas butu buve gerai. Taip ir gaunasi,kai yra galvojama ne su galva,o su kita vieta.

Danute

Danute portretas
Viespatie Dieve,jauni zmones jiems gyvent ir gyvent,o stai istinka ligos beda.Mielieji,nepykite,kad ji isvaziavo i svetima sali.Ji neissizadejo,ji tik isvaziavo uzsidirbti pragyvenimui.Patys matom,kaip sunku musu tevynelej pragyventi.Liga tokia,kad ji nepasitaria su zmogum ir nepasako ,,ka darysim zmogau,, ,liga daro savo darba ir nei vienas nera apsaugotas.Gal Viespaties pagalba,musu profesionaliu daktaru pagalba,mielu zmoniu pinigine israiska prisides prie sios moters gydymo.As jau sena,suprantu jaunos seimos begaline sielvarta.Tikiu,lietuviai nuosirdus zmones bedoje jie suremia pecius ir kaip imanydami sprendzia problema.Tikiu,kad taip ir atsitiks.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių