Quantcast

Padės nepasiturinčioms šeimoms pasiruošti mokyklai

  • Teksto dydis:

Artėjantys mokslo metai ir su jais susijęs pasiruošimas mokyklai vienoms šeimoms – džiaugsmas, o kitoms – didžiulis nerimas. Su nerimu rugsėjo pirmosios laukia nepasiturinčios šeimos, mat šios turės spręsti dilemą: kaip išleisti vaikus į mokyklą, kad šie jaustųsi pilnaverčiai ir turėtų visas reikiamas mokymosi priemones? Todėl labdaros ir paramos fondas „Gerumo sparnai“ ir prekybos tinklas „IKI“ skelbia socialinę iniciatyvą „Padovanok mokyklinių prekių nepasiturinčių šeimų vaikams“.

Anot iniciatyvos organizatorių, panašios idėjos ne tik padeda nepasiturinčioms šeimoms paruošti vaikus mokyklai, tačiau kartu ir mažina socialinę atskirtį: „Nepasiturinčių ir sunkiai besiverčiančių šeimų vaikai ateina į mokyklą ir mato, kad jų klasiokai turi kur kas geresnes rašymo priemones, gražesnę kuprinę. Taip jie ima jaustis nepilnaverčiai“, – kalba vienas iš socialinės iniciatyvos organizatorių Sigitas Šliažas. Tikimasi, kad iniciatyvos metu žmonių dovanotos mokymosi priemonės ne tik pagerins vaikų mokymosi sąlygas, tačiau ir – pakels motyvaciją.

„Aktyviai prisidedame prie socialinių iniciatyvų, kurios padeda visuomenei ir jautriausioms jos grupėms spręsti socialines problemas. Pagrindinis šios iniciatyvos tikslas – padėti nepasiturinčių šeimų vaikams pasiruošti mokslo metams. Tad Jonavoje, Kaune ir Kauno rajone esančiose „IKI“ parduotuvėse skatinsime žmones padovanoti mokyklinių prekių nepasiturinčioms šeimoms“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Padovanoti mokyklinių prekių nepasiturinčių šeimų vaikams galės kiekvienas, atėjęs į parduotuvę apsipirkti. Tai ypač aktualu tiems, kurių galvose dažnai kirba mintis: „O kaip aš galėčiau padėti vaikams?“, tačiau  tam pritrūkstama galimybių. „Juk nesunku einant kartu su vaikais ar anūkais apsipirkti mokyklai nupirkti ir keletą smulkių, tačiau labai reikalingų priemonių sunkiai besiverčiančių šeimų vaikams“, – teigia S. Šliažas.

Mokyklines prekes vaikams dovanoti bus galima nuo rugpjūčio 22 d. iki rugsėjo vidurio. Iniciatyva organizuojama bendradarbiaujant su vaikų dienos centrais, kurių savanoriai pasirūpins, kad padovanotos priemonės pasiektų šeimas, kurioms jų labiausiai reikia. Socialinės iniciatyvos organizatoriai prekybos centro lankytojus kvies padovanoti vaikams būtiniausių mokyklinių prekių: pieštukų, sąsiuvinių, dažų, flomasterių, trintukų, piešimo sąsiuvinių, aplankų knygoms ir sąsiuviniams, liniuočių, spalvoto popieriaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių