Quantcast

Pabėgėliai Lietuvoje: kas sunku atėjūnams ir ko bijo lietuviai?

  • Teksto dydis:

Didžiausia problema integruotis Lietuvoje pabėgėliai įvardija sunkumus ieškant būsto ir darbo, o lietuviai labiausiai baiminasi per didelių išlaidų jų integravimui, terorizmo ir nusikalstamumo grėsmių.

Tai parodė Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro bei tyrimų kompanijos „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa. Joje dėl migracijos problemų apklausta keliolika prieglobsčio prašytojų ir tūkstantis Lietuvos gyventojų.

Sunkumų sukelia per mažos išmokos

„Žmonės nėra beraščiai, jie turi specialybes, juos būtų galima panaudoti. Bet didelė problema, su kuria jie susiduria, yra kalba“, - žurnalistams sakė Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovė Audra Sipavičienė.

Ji pabrėžė, jog išmokti kalbą, migrantų vertinimu, padėtų intensyvesni kursai. Taip pat pabėgėliams sunkumų sukelia per mažos išmokos, užkertančios kelią susirasti būstą didmiesčiuose dar iki susirandant darbą.

Anot A.Sipavičienės, estai pabėgėlių apgyvendinimo klausimus spręsti perleido nekilnojamojo turto agentūrai. Vilniuje pabėgėliams talkina Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“, turintis vos du butus.

„O išmokos iš tiesų yra labai simbolinės, aš sunkiai įsivaizduoju, kaip iš jų galėčiau išgyventi“, - sako A.Sipavičienė.

O išmokos iš tiesų yra labai simbolinės, aš sunkiai įsivaizduoju, kaip iš jų galėčiau išgyventi.

Du dešimtmečius Lietuvoje gyvenantis libanietis Hichamas Ibrahimas, vertėjaujantis Rukloje įsikūrusiems pabėgėliams, sako tą patį: jie jaučiasi užtikrinti per adaptacinį laikotarpį centre, nerimą ima jausti galvodami apie tolimesnes perspektyvas Lietuvoje, be to, nesulaukia ir teigiamo vietinių atsako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Mes jų pas save nekvietėm,priima valdžiažmogiai be tautos pritarimo.Manau reik visus išsiūsti namo,kol jie čia nepradėjo žudyti

Anonimas

Anonimas portretas
taip taip ileido o tarp ju tikrai yra teroristu

blatna

blatna portretas
tegul jie ir ju globejai uosto mano genitalijas. jeigu, kas is ju skaito ar vertejauja, vietiniu pritarimo nebus. apart keliu grybauskaites ir nuejusiu politikieriu butkeviciaus ir kiaules linkeviciaus keliu giminaiciu, niekas nepritars. visi azijatai ruoskites ilgai ir giliai ziemai. isgrauzkit lietuvos teisesauga!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių