Quantcast

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ vaikams padės ir Pasvalio rajone

  • Teksto dydis:

2015 m. sausio mėn. atidarytas dar vienas – jau 21-asis – organizacijos „Gelbėkit vaikus“ struktūrinis padalinys. Jis įsteigtas bendradarbiaujant su Pasvalio rajono savivaldybe, su kuria ryšiai užsimezgė 2014 metų viduryje Pasvalio rajone pradėjus įgyvendinti IKEA socialinio fondo finansuojamą projektą „Efektyvios alternatyvos vaikų institucinei globai“. 

Pasak organizacijos direktorės Rasos Dičpetrienės,  organizacijos plėtra visada džiugina, o ypač smagu, kai ji kyla natūraliai, iš realaus poreikio ir tarpusavio supratimo. „Jau pirmasis susitikimas su Pasvalio rajono meru ir savivaldybės atstovais paliko labai teigiamą įspūdį. Matėsi, jog tai yra žmonės, neabejingi savo kraštui, žmonės, kuriems nuoširdžiai rūpi jų rajono socialinės problemos. Iš karto radome bendrą kalbą“, - džiaugiasi organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė.

Pasak Rasos, sunkumų neiškilo ir toliau bendraujant bei Pasvalio savivaldybėje įgyvendinant IKEA socialinio fondo remiamą projektą. „Savivaldybės darbuotojų profesionalumas identifikuojant savo regiono socialines problemas, ieškant bei siūlant jų sprendimo būdus, o galų gale ir paramos perdavimo organizavimas, mūsų organizacijos nepaliko abejingos – su šiais žmonėmis galime ir norime dirbti, tikime, kad net ir pasibaigus projektui, mes, kaip organizacija galėsime svariai prisidėti prie vargstančių Pasvalio krašto vaikų gerovės“, - entuziastingai kalba R. Dičpetrienė, pristatydama struktūrinio „Gelbėkit vaikus“ padalinio Pasvalyje gimimą.

Galime teigti, kad padalinio kūrimo darbai jau pasiekė finišo tiesiąją – jau surinkta 11 padalinio narių, išrinkta valdyba bei padalinio pirmininkė, Pasvalio rajono savivaldybės švietimo pagalbos tarnybos Suaugusiųjų švietimo skyriaus specialistė Gražina Sakalauskienė. Taip pat jau sudarytas „Gelbėkit vaikus“ Pasvalio struktūrinio padalinio veiklos planas, pradėtos jo veiklos. Visa tai, kad būtų galima suteikti dar daugiau dėmesio ir pagalbos jos reikalingiems Pasvalio rajono vaikams ir jų šeimoms, jų teisių sklaidai ir, reikalui esant, pagrindinių poreikių patenkinimui.

„Gelbėkit vaikus“ –  tai 1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė ir nereliginė, už vaiko teises kovojanti organizacija, šiuo metu turinti skyrius daugiau nei 20 Lietuvos miestų ir rajonų. „Gelbėkit vaikus“ yra motininės organizacijos  „Save the Children", vykdančios vaiko teisių programas daugiau nei 120 pasaulio šalių, narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių