Quantcast

Orai: teks saugotis perkūnijos ir škvalo

Nors vasariškos šilumos netrūks, orų permainų šią savaitę neišvengsime. Taip LRT RADIJUI sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Antradienį pietiniuose ir rytiniuose rajonuose temperatūra kils iki 24–26 laipsnių, Žemaitijoje bus apie 22 laipsniai, pajūryje – 18–20 laipsnių šilumos. Šiluma lems lietaus su perkūnija debesų formavimąsi virš Lietuvos. Pajūryje praslinks ne itin gausus lietus, jis sustiprės Žemaitijoje, o pačios stipriausios liūtys numatomos pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose. Smarkias liūtis lydės ne vien perkūnija, bet galimas ir škvalas. Daugelyje rajonų vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s greitį.

Atmosferos frontas praslinks gana greitai, todėl artimiausią naktį lietaus tikimybė bus minimali. Pavojingų reiškinių, kaip perkūnija ir škvalas, jau neturėtų būti, tačiau vėjas išliks gūsingas ir jo gūsiai kai kur dar sieks 15–17 m/s greitį. Veržiantis gaivesniam orui temperatūra trečiadienio naktį nukris iki 8–13 laipsnių šilumos. Trečiadienio dieną oras neturėtų šilti daugiau nei iki 16–20 laipsnių. Po pietų daugelyje rajonų numatomas lietus, tačiau, lyginant su antradienio lietumi, tai bus tik negausūs palynojimai.

Ketvirtadienį prognozuojama saulėta diena, temperatūra kils iki 18–23 laipsnių šilumos. Daugelyje rajonų galimas trumpas lietus. Ten, kur temperatūra kils virš 20 laipsnių šilumos, tikėtina ir perkūnija. Naktys išliks gaivios iki savaitgalio, temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šilumos. Dienomis temperatūra kils iki 18–23 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Genovaite

Genovaite portretas
Patinka apie orų prognoze
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių