Quantcast

Nyderlanduose gyvenanti lietuvė pasieniečiams dovanoja šunį

  • Teksto dydis:

Nyderlanduose gyvenanti lietuvė penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) padovanos jauną belgų aviganę.

Kaip pranešė VSAT, tai pirmas toks atvejis tarnybos veiklos istorijoje.

Nyderlanduose gyvenanti Diana Svilpaite Ev Kamphuis į pasieniečius kreipėsi, kai pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybėje medžiotojas nušovė kontrabandininkus persekiojusį Bardinų užkardos kinologo Valdo Stanciko belgų aviganį Ramzį.

Įvykio sujaudinta moteris pasiūlė už savo pinigus padovanoti tarnybai VSAT tinkantį šuniuką ir jį atgabenti į Lietuvą.

Įvertinę ir aptarę visas aplinkybes, vadovaudamiesi Labdaros ir paramos įstatymu, pasieniečiai sutiko, kad tarnybinių šunų gretas papildytų moters dovanotas keturkojis. Jį geradarė nupirko elitiniame Nyderlandų veislyne, iš jo šunis įsigyja ne tik šios šalies, bet ir kitų valstybių teisėsaugos, kitų struktūrų atstovai.

Pažintis su kinologijos centru

Dviejų mėnesių belgų aviganė Funn įsigyta už 1 tūkst. 200 eurų. Tos pačios vados šuniukus taip pat įsigijo Vokietijos bei Nyderlandų policijų kinologai.

Kartu su Funn penktadienį D. Svilpaite Ev Kamphuis atskris į Vilnių. Pasieniečiai ją tiesiai iš oro uosto atlydės į centrinę VSAT įstaigą, kur belgų aviganė bus perduoda kinologui. Planuojama, kad Funn bus rengiama „žaliosios“ sienos apsaugai ir tarnaus pasienyje su Baltarusija.

Po to vos dieną Lietuvoje praleisiančią D. Svilpaite Ev Kamphuis bei kartu atvykstančią jos dukrą pasieniečiai nuveš į Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje veikiantį VSAT kinologijos centrą. Čia viešnios bus supažindintos su keturkojų rengimu tarnybai sienos apsaugoje, šunų ir kinologų mokymų programomis, centro infrastruktūra, įranga. Šiame Kinologijos centre bus mokoma ir šiek tiek paūgėjusi Funn.

Iš viso VSAT šiuo metu tarnauja 158 tarnybiniai šunys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šuns globėja

šuns globėja portretas
kad būtų daugiau tokių zmonių kurie myli šunis tai nebūtu šunų prieglaudų ir ten vargšeliai nesikankintų Beširdziai nuvaziuokite ir pamatysite jų graudzias akis gal ateityje taip nesielgsite

R

R portretas
Šaunu!Šuo -draugas!Sekmės tarnyboje!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių