Quantcast

Nuo karo Ukrainoje pabėgusių tautiečių integracijai skirs 85 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketina skirti beveik 85 tūkst. eurų iš Ukrainos į Lietuvą parsivežtų Lietuvos piliečių, lietuvių kilmės asmenų ir jų šeimų integracijai, kelionės išlaidoms į Lietuvą apmokėti, dokumentų tvarkymui.

Nutarimo projektu perkeltinų asmenų integracijai siūloma skirti 65,7 tūkst. eurų - jie būtų pervesti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Užsienio reikalų ministerijai ketinama skirti 15 tūkst. eurų perkeltinų asmenų kelionės išlaidoms ir sveikatos draudimui padengti, o Vidaus reikalų ministerijai - 4,5 tūkst. eurų valstybės rinkliavoms už atvykimo dokumentų ir teisinį statusą Lietuvoje patvirtinančių dokumentų tvarkymą bei išdavimą.

Dar tūkstantį eurų siūloma skirti Valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centrui „Dainava“, įsikūrusiam Druskininkuose.

Visos lėšos būtų skiriamos iš Vyriausybės rezervo fondo.

Vyriausybė apgyvendinti Lietuvoje nuo karo kenčiančius lietuvių kilmės ukrainiečius iš Donecko ir Luhansko sričių bei Rusijos aneksuoto Krymo nusprendė liepos pabaigoje.

Šiuo metu apie norą būti parvežtais į Lietuvą yra pareiškę 58 asmenys, 11 jų - jau atvežti į Lietuvą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, nuo konflikto Ukrainoje pradžios į Lietuvą savarankiškai persikėlė maždaug 150 žmonių.

Iš viso Ukrainoje yra apie 10 tūkst. lietuvių kilmės asmenų. Oficialiai registruotų Lietuvos piliečių yra apie 1,5 tūkstančio.


Šiame straipsnyje: karo pabėgėliailietuviška kilmėintegracijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių