Quantcast

Skandalas ligoninėje: nufilmuotame vaizdo įraše – galimai neblaivus medikas

  • Teksto dydis:

Šiandien socialiniame tinklalapyje "Facebook" žaibiškai ėmė plisti per pačias Kalėdas nufilmuotas vaizdo įrašas – senelio atėję aplankyti artimieji pamatė ant kojų nepastovintį mediką. 

„2017—12—25 nemaloni patirtis Švenčionių ligoninėje. Atėjus aplankyti senelio pamatai tokį vaizdą. Ar tokie gydytojai turi mus gydyti? Vaizdo įraše viskas matosi. Dalinkimės, neužmerkime akių ir netylėkime!“, – rašoma prie Lino Šipkausko publikuoto vaizdo įrašo.

Šis įvykis netruko sulaukti daugybės komentatorių dėmesio ir kritikos. Internautai ragino kuo plačiau viešinti darbo vietoje įtartinai svyruojantį gydytoją, taip pat žėrė patarimus, kad reikėjo nieko nelaukus kviesti policiją.

"Tokius iš karto mesti iš darbo...baisu kas darosi", – piktinosi Inga.

"Tokie gydytojai turėtų būt perkvalifikuoti į valytojus geriausiu atveju. Ir tai valytojos būna atsakingesnės... Graudu. A. Veryga tegul gydytojams duoda pildyti Testus (dėl alkoholio vartojimo problemų, – aut. past.), o ne pacientams", – rašė viena internaučių.

"Vos ant kojų pastovi... Siaubas kažkoks", – situaciją įvertino kita komentatorė.

Netrukus kartu su vyru į ligoninę atvykusi L. Šipkausko sesuo pripažino, kad pareigūnus vis dėl to kviesti reikėjo.

"Čia mūsų klaida, būtų visi įrodymai. Bet tikėjomės, kad kai vaizdo įrašą pamatys vadovai, viska išsiaiškinsim. Suklydom", – nusivylimo neslėpė moteris.

Dauguma komentatorių smerkė galimai neblaivų mediką, bet atsirado ir bandančiųjų vyrą užstoti. 

"Viskas čia gerai su gydytoju, visi chirurgai "pavaro", ne Lietuvoje, o visame pasaulyje. Ir senas arklys vagos negadina. Profesionalas, joks jaunas neturės tokios patirties, kokią jis turi. Viskas čia gerai. Žmogus geria, turi savo problemų, nieko nėra tobulo. Net tokioje stadijoje padeda žmogui. O jūs smerkiat. Tik minusus matot. Telaimina jus visus Dievas, ramybės jūsų sieloms", – linkėjo vienas internautų.

Kiti komentatoriai pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kad kai kurios ligoninės iš anksto mėgina užbėgti už akių tokioms situacijoms, kai pacientams ar jų artimiesiems nepatikęs, įtarimo sukėlęs ir užfiksuotas vaizdelis pasklinda internete. Užraše skelbiama, jog Kaišiadorių ligoninėje filmuoti, fotografuoti, įrašinėti pokalbius draudžiama.

"Kai kurios ligoninės apsisaugo nuo tokių video", – vertino nuotrauką skaitytojas. Ir čia pat sulaukė komentaro: "Įdomu, kodėl draudžia? Gal yra ko bijoti, slėpti?".

Ligoninės direktorius Vytautas Vaitkevičius ir Chirurginio skyriaus vedėjas Antanas Vaitkus 15min.lt pasakojo, kad šis gydytojas tikrai patyręs specialistas, bet pats turi didelių sveikatos problemų.

„Jam dėl vėžio pašalintas skrandis, ir kuo toliau, tuo iš tiesų jis blogiau atrodo. Matyt, liga progresuoja, nes jį ir skausmai kamuoja, jis leidžiasi nuskausminamuosius, vaikšto sunkiau. Šiandien mes su juo kalbėjomės apie tai, jis minėjo, kad tą dieną padidino analgetikų ir raminamųjų dozę. Kaip buvo iš tikrųjų, negaliu tvirtinti", – žurnalistams sakė A. Vaitkus.

Ligoninės atstovai tvirtino, kad bus pradėtas tyrimas, kuriuo bus siekiama nustatyti, dėl kokių konkrečių priežasčių medikas keistokai elgėsi. 

Rugsėjį pacientų artimieji nufilmavo, kaip po Santaros klinikas blaškėsi galimai neblaivus chirurgas. Santakos klinikų Vaikų ligoninės atstovai tuomet mediką laikinai nušalino nuo pareigų ir buvo paimtas jo kraujas ištirti, ar jame yra alkoholio.

"Vykstant į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, gydytojas nusprendė parašyti pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų ir nuo šiandien Vaikų ligoninėje nebedirba", – tuomet informavo ligoninės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Gerbiamieji filmuotojai, komentatoriai ir visa kita prieš medikus nusiteikusi visuomenė, ar žinote apie paciento teisę į privatumą? Prieš paviešindami nuotraukas ar vaizdo įrašus, privalote gauti paciento sutikimą. Be sutikimo Jūs neturite teisės viešinti pusnuogio paciento nuotraukų visai Lietuvai, pasinaudojote senuko bejėgiška padėtimi... Sutvarkyti galimai neblaivų gydytoją yra ir kitų civilizuotų būdų įrodant jo blaivumą ar neblaivumą. Neturėdami svarių įrodymų, Jūs apjuodinote pirmiausiai žmogų prieš visą visuomenę. Jei Jūsų įtarimai dėl gydytojo neblaivumo nepasitvirtins, Jūs Jo atsiprašysite socialiniuose tinkluose?..... Prieš ką nors teikdami gerai pagalvokite ar patys kada nors neatsidursite panašioje situacijoje.

Maria

Maria portretas
Ar sita video ziurejo Alina Zilinaite - Sveikatos Apsaugos ministre?

...

... portretas
O gėrė už valdišką atlyginimą?.. jei taip, reikia jį mažint, kitu gi atveju pacientai KALTI kad per daug prinešė.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių