Quantcast

Norvegija skirs Lietuvai 20 mln. eurų kalėjimų reformai

Norvegija skirs 20 mln. eurų Lietuvos kalėjimų sistemos reorganizavimui, patvirtino teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, grįžęs iš šios šalies sostinės Oslo, kur lankėsi su vizitu. Pasak ministro, dalis šių pinigų taip pat bus skirta kalėjimo pareigūnų paruošimui.

Iki lapkričio 1 d. reikia pateikti galutinį projektą Norvegijai, kuriose srityse pinigai bus panaudojami. E. Jankevičius sakė, kad pinigai bus skirti pareigūnų mokymams ir naujiems kamerinio tipo korpusams kalėjimuose, tačiau šių pinigų nepakaks visai kalėjimų sistemos reformai.

Teisingumo ministras lankėsi Norvegijos griežčiausiuose kalėjimuose. Pasak ministro, situacija ten ir Lietuvoje kardinaliai skiriasi, nes kalėjimo prižiūrėtojų kvalifikacija Norvegijoje yra žymiai aukštesnė.

„Lankėme vieną griežčiausių kalėjimų Norvegijoje. (...) Ten buvo daug skirtingų tautybių žmonių, recidyvistų - tikrai rimtų nusikaltėlių, kurie turėtų elgtis tikrai agresyviai, bet (...) kalėjimo personalas su tais kaliniais elgėsi labai draugiškai, spaudė vieni kitiems rankas ir gražiai bendravo. Prižiūrėtojai neturėjo jokių ginklų nei elektros šokų, registratorių, lazdų ar balionėlių. (...) Svarbu tai, kad pareigūnai čia ne lazda, o kalba palaiko tvarką. Iki to mums dar toli, bet mes to sieksime“, - 15min ketvirtadienį sakė E. Jankevičius.

Pasak ministro, būtina kelti Lietuvos kalėjimo prižiūrėtojų kvalifikaciją. Norvegijoje mokymo centruose pareigūnas mokosi trejus metus, Lietuvoje - tik devynis mėnesius. Norvegijoje po dvejų metų ir praktikos studentas gali tapti prižiūrėtoju, ir jam mokamas atlyginimas.

E. Jankevičius patvirtino, kad spalio 8 dieną į Lietuvą atvažiuos Norvegijos departamento vadovybė, probacijos, kalėjimų ir mokymo centro-kolegijos vadovai, pasirengę padėti Lietuvai ne tik sutvarkyti kalėjimus, bet ir pakelti mūsų darbuotojų bei pareigūnų kompetenciją.

Rugsėjo 3-5 dienomis teisingumo ministras E. Jankevičius Osle dalyvavo dvišaliame susitikime su Norvegijos Karalystės teisingumo, viešojo saugumo ir imigracijos ministru Toru Mikkeliu Wara bei Norvegijos pataisos tarnybos direktorato atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putinas

Putinas portretas
Remontuoja Lietuvos kalėjimus. Tam kad tautiečius nusikaltusius. Vežti sėdėti į Lietuva. Ir kad nerašytų skundų. Mol blogos sąlygos. Žemina orumą. Prasom. Sėdėti Lietuvoj. Atbaidymas konkretus. Už palyginus mažus pinigus

siurprizas

siurprizas portretas
Įdomu kuo mūsų valdžia už tai atsiskaitys. Kokia Lietuvos naikinimo priemone? Gal už tai įsipareigojo Norgei parūpinti vien` kit` šimtelį iš tėvų atimtų vaikų?

kazkam

kazkam portretas
nubires babkiu.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių