Quantcast

Nesumokėjai baudos – negausi vairuotojo pažymėjimo ar leidimo ginklui

  • Teksto dydis:

Asmeniui, laiku nesumokėjusiam administracinės baudos, neturėtų būti išduodamas naujas vairuotojo pažymėjimas, neišduodamas leidimas ginklui, siūlo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Ji parengė tai numatančias įstatymų pataisas. Taip siekiama sutramdyti pažeidėjus, nemokančius jiems skirtų administracinių baudų.

„Turime imtis griežtesnių priemonių, nes baudų nemokančių pažeidėjų yra pernelyg daug. Pavyzdžiui, 2013 metais Lietuvoje paskirta baudų už daugiau kaip 97 mln. litų, o sumokėta – vos 42 procentai. Tokia situacija tęsiasi jau nebe pirmus metus“, – pranešime spaudai teigė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Pagal Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos projektą, pažeidėjams, kurie per nustatytą laiką nesumokėtų skirtų baudų, nebūtų išduodami ir keičiami vairuotojų pažymėjimai. Tokiems asmenims siūloma taikyti ir kitą ribojimą – jie negalėtų savo vardu registruoti transporto priemonių „Regitroje“.

„Tokiu būdu ne tik skatintume pažeidėjus ieškoti būdų bei priemonių sumokėti baudas, bet ir apskritai motyvuotume žmones vengti daryti pažeidimus. Akivaizdu ir tai, kad naujasis mechanizmas leistų padidinti įplaukas į valstybės biudžetą“, – VRM pranešime cituojamas S. Skvernelis.

Administracinius ribojimus taip pat siūloma numatyti Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisose. Jose nurodoma, kad asmenims, kurie turi įsiskolinimų valstybei, neišduodami leidimai įsigyti bei nešioti ginklą.

Antradienio vakarą LNK žinioms S.Skvernelis tvirtino, kad pataisas rengusioje Vyriausybės darbo grupėje buvo pateikti ir kiti siūlymai, pavyzdžiui nesumokėjusiems baudų neleisti pereiti automobilių techninės apžiūros, kaip yra Latvijoje. Tačiau tam esą prieštaravo Susisiekimo ministerija, kitiems pasiūlymams - kitų ministerijų atstovai.

„Vyriausybėje (projektas) buvo nagrinėjamas visų ministerijų veiklos srityse, kaip galima suvaldyti procesą. Kolegos manė, kad tai yra neproporcinga, kad tai yra per daug - kol kas liko tik Vidaus reikalų ministerijos siūlymai“, - LNK žinioms sakė ministras.

„Mano asmenine nuomone, aš tikrai būčiau linkęs riboti tam tikras socialines išmokas, tam tikras lengvatas už komunalines paslaugas“, - pridūrė jis.

Anot jo, šios pataisos aktualios ne tik padariusiems Kelių eismo taisyklių pažeidimus, bet ir kontrabandines cigaretes pardavinėjantiems ar kitus pažeidimus darantiems asmenims.

Jis taip pat pripažino, kad pusės minimalios baudos skyrimas ženkliai paveikė baudų surinkimą ir ši sistema yra efektyvi.

VRM pataisas toliau svarstys Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu joo

nu joo portretas
Tai išeitų kad prasiskolinusiam, nė nusišaut negalima bus.

xx2433242

xx2433242 portretas
kokios tos baudos. Jei manocredit info sarase esu, irgi negausiu pazymejimo? Cia lyginimas su rusais. ten tokie pat istatytai. Nesumokejai alementu - negauni pazymejimo. Is vienos puses tai kvaili iseitis. Zmogus turi skolu, jam reikia teisiu kad pramaitinti seima, bet jis turi skolu, uz kuriuos negali sumoket. Valstybe iesko iseiciu kad tik sau, o i zmoniu puse neziuri. Nenoriu vardinti pavardziu seimo nariu ir aukstu pareigu atliekanciu asmenu, kurie daro tokias nesamones. As uz tai kad Lietuvoje vadovautu seni istatymai be pakeitimu. Per metus 12 kartu keicia istatymus miesto poliklinikuose, kaip keicia zmonas, kasdien kojines, taip ir istatymus. Reikia kazka keisti. Arba prezidenta, arba kas stovi uz ju. Del to nejau balsuot.

jo

jo portretas
dar uždrauščiau miegoti su žmoma,masturbuotis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių