Quantcast

Nauja Lietuvos karių pamaina išvyko į NATO operaciją Afganistane

  • Teksto dydis:

Į tarptautinę NATO operaciją „Tvirta parama“ Afganistane trečiadienį Lietuvos kariuomenės orlaiviu „Spartan“ išvyko nauja Lietuvos karių pamaina.

Lietuvos kariuomenės Karo policijos ir kitų vienetų kariai pakeis NATO operacijos vadavietėje Kabule ir Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje Herate rotaciją baigiančius Lietuvos karius.

Trečiadienį išskridusių Lietuvos karių didžiausią dalį sudaro Karo policijos karių grupė, kuri kartu su Australijos karo policininkais tarnaus operacijos vadavietėje Kabule ir vykdys tarptautinės karo policijos funkcijas. Tai jau penktoji Lietuvos karo policijos karių pamaina, į šią operaciją vykstanti rotacijos principu, kas šešis mėnesius.

Tuo tarpu rotaciją operacijoje Afganistane baigiantys ir vykdomas pareigas naujai pamainai perdavę Lietuvos kariai į Lietuvą grįš liepos pabaigoje.

Lietuva kartu su sąjungininkais NATO operaciją „Tvirta parama“ Afganistane vykdo nuo 2015 m. - šiuo metu joje tarnauja apie 50 Lietuvos karių, jie dislokuoti Kabule, Herate ir Kandahare.

Papildomai, pagal atskirą NATO greitojo reagavimo pajėgų (NRF) mandatą, Afganistane tarnauja ir 10 Lietuvos karių, priklausančių NATO 3-iajam ryšių bataliono Perdislokuojamojo ryšių ir informacinių sistemų moduliui (PRISM).

Operacijos metu Aljanso vadovaujamų tarptautinių pajėgų kariai apmoko ir remia Afganistano nacionalines pajėgas ir kai kurias ministerijas. Koviniuose veiksmuose Lietuvos kariai nedalyvauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir prie sovietų į ten vykdavom.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių