Quantcast

NATO naikintuvai dukart kilo palydėti Rusijos orlaivių

  • Teksto dydis:

Oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantys NATO naikintuvai praėjusią savaitę du kartus kilo atpažinti ir palydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių.

Penktadienį NATO naikintuvai  atpažino ir palydėjo Rusijos orlaivį „Il-38“, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Karaliaučiaus srities į Rusijos žemyninę dalį. Orlaivis skrido pagal skrydžio planą, radijo ryšį su skrydžio valdymo centru palaikė,  bet skrido be radiolokacinio atsakiklio.

Sekmadienį NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai  atpažino ir palydėjo du Rusijos orlaivius „An-26“ bei du „Su-27“. Pirmieji du skrido pagal skrydžio planą, palaikė ryšį su skrydžių valdymo centrais, bet be įjungtų radiolokacinių atsakiklių, o „Su-27“ skrido skrido be plano, be įjungtų radiolokacinių atsakiklių, jie ryšio su skrydžio valdymo centrais nepalaikė. Visi orlaiviai skrido tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos į Kraliaučiaus sritį. 

Šiuo metu oro policijos misiją iš Šiaulių vykdo Portugalijos kontingentas su naikintuvais „F-16“. Iš Estijos Baltijos šalių oro policijos misiją vykdo Didžioji Britanija su naikintuvais „Eurofighter Typhoon“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių