Quantcast

Naikinamą Valstybinį psichikos sveikatos centrą išskaidys per ministerijos įstaigas

  • Teksto dydis:

Kitąmet sueis 20 metų nuo Valstybinio psichikos sveikatos centro (VPSC) įkūrimo, tačiau gali būti, kad įstaiga nesulauks sukakties. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) yra parengusi projektą, pagal kurį centras ir jo padaliniai būtų likviduojami, rašo portalas 15min.lt.

Valstybinį psichikos sveikatos centrą pakeistų po ministerijos sparnu įkuriamas Psichikos sveikatos skyrius, o padalinių funkcijos būtų išskaidytos atitinkamoms ministerijos įstaigoms.

Centro veikla nutrūktų nuo kitų metų sausio 1 dienos, o naujasis Psichikos sveikatos skyrius darbą pradėtų dar šių metų spalio viduryje. Apie tai rašoma liepą užregistruotame nutarimo projekte.

Naikinti žadamo centro atstovai teigia, jog dėl situacijos neapibrėžtumo ir informacijos stokos iš jo išėjo dalis darbuotojų. Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuojama pertvarka darbuotojams pristatyta tik šią savaitę.

Ministerija teigia, kad Psichikos sveikatos skyrius steigiamas dėl didėjančių visuomenės poreikių psichikos sveikatos srityje. Taip pat siekiama sustiprinti teikiamų paslaugų teisinį reglamentavimą bei visuomenės psichikos sveikatos politikos įgyvendinimo koordinavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mažiau tų psich***, mažiau ir psichų bus.

kam

kam portretas
ta psichiatrine kai nera kam ir ka tirti nes visi supanasejo ir soka pagal briuselio zydeliu komanda.......

Petrutė

Petrutė portretas
Pasakykite ko dar nenaikina Veryga. Sveikatos sektoriuje panašiai vyksta kaip prie Lanzbergio su kolūkiais. Ar tai buvo geri sprendimai????? Kai kam tikrai labai pasisekė....taip pat bus ir su sveikatos sistema. Kai kam laaaabai pasiseks....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių