Quantcast

Nacionalinė biblioteka baldams išleido 250 tūkst. eurų daugiau nei galėjo

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka baldus iš bendrovės „Narbutas“ įsigijo 250 tūkst. eurų brangiau nei pasiūlė kita įmonė „Idėjų parkas“, pirmadienį pranešė portalas 15min.lt

Įmonė „Idėjų parkas“ 78 nestandartinius baldus siūlė parduoti už maždaug 381 tūkst. eurų, o įmonė „Narbutas“ – už apie 630 tūkst. eurų. Viešojo pirkimo komisija iš konkurso pašalino „Idėjų parką“ dėl to, kad bendrovė laiku nesumontavo baldų pavyzdžių, kuriuos vokų su bendrovių pasiūlymais atplėšimo dieną turėjo apžiūrėti komisijos nariai. Taip konkursą laimėjo „Narbutas“. Bibliotekos atstovai sako, kad visos bendrovės turėjo pakankamai laiko pateikti baldų pavyzdžius, o vykdydama pirkimą ji niekam negali daryti išimčių.

Vėliau M. Mažvydo biblioteka su bendrove „Narbutas“ pasirašė papildomą susitarimą, pagal kurį nupirko daugiau baldų, nei anksčiau buvo numatyta – 101. Sutarties kaina tuomet šoktelėjo dar 160 tūkst. eurų iki 790 tūkst. eurų.

Iš konkurso pašalintos įmonės „Idėjų parkas“ ir Nacionalinės bibliotekos ginčą šiuo metu nagrinėja teismas.

M. Mažvydo biblioteka po aštuonerių metų rekonstrukcijos buvo atidaryta rugsėjo pradžioje. Bibliotekos rekonstrukcijai išleista 25,9 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių