Quantcast

Mokytojai patenkinti mokymais, kaip paaugliams diegti socialinius įgūdžius

  • Teksto dydis:

Siekiant užtikrinti ugdymo modelio „Mokykla tėvams ir auklėtojams“ ir  paauglių socialinių įgūdžių ugdymo programos „Tiltai“ kokybę, 19-oje projekte dalyvaujančių šalies mokyklų buvo organizuojamos supervizijos mokyklų administracijos darbuotojams, mokytojams, programos „Tiltai“ mokymų instruktoriams. Iš viso supervizuota 210 specialistų.

Jų metu visi projekto dalyviai pasidalijo savo įspūdžiais apie mokyklose vykdytus mokymus bei kokią naudą jiems tai suteikė.
„Susitikimai buvo naudingi, nes gavome konkrečių patarimų. Pavyzdžiui, kaip padėti mokiniams, kuriems nesiseka mokytis ar kurie turi bendravimo sunkumų. Tokie pokalbiai suteikė galimybę į problemą pažiūrėti iš kito kampo“, – sakė Vilniaus S. Stanevičiaus vidurinės mokyklos mokytoja Birutė Vaiciukevičienė.

„Supervizijos padėjo suprasti, kad panašių problemų turi ir kiti mokytojai. Gavome atsakymus į mums rūpimus klausimus. Pavyzdžiui, kodėl kartais sunku susikalbėti su jaunimu, arba, ką reiškia vienoks ar kitoks jų elgesys. Tai suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis tiek kiekvienam atskirai, tiek visiems bendrai“, – teigė Jurbarko Naujamiesčio pagrindinės mokyklos mokytojai po grupinės supervizijos.
„Tai suteikė naujų įžvalgų, kurias panaudosiu darbe. Tokių priemonių tikrai reikia, nes jos labai sustiprina ir padeda išspręsti tam tikrus sunkumus: mokėmės vieni iš kitų, analizavome sunkesnes situacijas, gavome patarimų iš profesionalų“, – pasakojo Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos socialinė pedagogė Danguolė Janušienė.

Nemažai vertingos patirties įgijo ir programos „Tiltai“ apmokymus mokiniams mokyklose vedę instruktoriai. Pasak Vilniaus S. Stanevičiaus vidurinės mokyklos socialinės pedagogės Lauros Druteikaitės, tokios atsakingos pareigos jai asmeniškai suteikė neįkainojamos patirties.

„Buvo įdomu save išbandyti kitose pareigose, po kurių išgirdau kitų dalyvių nuomonę, kas pavyko, ką galėčiau patobulinti. Turėjau puikią galimybę pasitikrinti save, pamačiau savo klaidas, stipriąsias puses“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anicetas

Anicetas portretas
Motyvacija mokiniams bŪtų Jeigu lėčiau brėstantys mokiniai mokytusi 12 metų,o kiti gabūs tik 10 metų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių