Quantcast

Mokyklose prasideda nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos mokyklose pirmadienį prasideda nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas (NMPP).

Jame dalyvauja antrų, ketvirtų, šeštų ir aštuntų klasių mokiniai, jie atliks matematikos, lietuvių kalbos ir kitų dalykų užduotis, pranešė Nacionalinis egzaminų centras (NEC).

Per patikrinimą antrokai atliks skaitymo, t. y. teksto suvokimo, rašymo ir matematikos užduotis, ketvirtokai – skaitymo, rašymo, matematikos ir pasaulio pažinimo užduotis.

Šeštos klasės mokiniai atliks skaitymo, rašymo bei matematikos užduotis, o aštuntos klasės mokiniai – kompiuterinius matematikos ir gamtos mokslų testus.

Šiemet pirmą kartą nuo užduočių popieriuje atlikimo aštuntokai pereis prie modernesnio – elektroninio – formato.

Girdime iš mokyklų, mokinių tėvų, kad mokytojai specialiai rengia vaikus pasiekimų patikrinimui, jis labai sureikšminamas. To neturėtų būti.

NMPP dalyvaujantys aštuntų klasių mokiniai matematikos ir gamtos mokslų užduotis atliks ir klausimynus pildys ne popieriniuose sąsiuviniuose, bet kompiuteriu.

Paskutinis NMPP vyks gegužės 9 dieną.

NEC pranešime pažymi, kad nacionalinis pasiekimų patikrinimas yra ne egzaminas, bet savo jėgų išmėginimas, jis nereikalauja specialaus pasiruošimo, užduotis atliekama per dalyko pamoką.

„Girdime iš mokyklų, mokinių tėvų, kad mokytojai specialiai rengia vaikus pasiekimų patikrinimui, jis labai sureikšminamas. To neturėtų būti, pasiekimų patikrinimas įvertina per visus mokslo metus įgytas žinias, gebėjimus“, – sako NEC direktorė Saulė Vingelienė.

Anot jos, svarbiausias patikrinimo tikslas – suteikti grįžtamojo ryšio informacijos mokiniams, jų tėvams, mokytojams, mokykloms ir savivaldybėms apie mokinių mokymosi rezultatus.

NEC įsipareigoja visoms savivaldybėms, mokykloms, mokiniams ir jų tėvams parengti detalesnes nei iki šiol ataskaitas apie pasiekimus su rekomendacijomis, kokios sritys turėtų būti stiprinamos, į ką atsižvelgti mokantis. Tokios ataskaitos bus parengtos iki spalio.

Individualizuota informacija apie kiekvieno mokinio pasiekimus bus pateikiama tik mokiniui ir jo tėvams, mokytojas gaus ataskaitas apie klasę, savivaldybės – apie savo mokyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
turtingose[ir protingose]valstybese ,kurios gali isigyti komiuterius,,moksleiviai ,nuo 2ros klases [kas ketvirti]testuojami tuo xx1 amziaus "irankiu".ir jokio streso ten nera ir labai butu lauktina!!! ,jei musu mieste ne muro paminklai ,o kompiuteriai butu mokyklose..Tai butu protinga Dievo dovana [protaujanciuju!!] ir nesiblashkytu teveliai is vieno galo miesto I kita..Galvokime apie zmogu o ne apie paminklus [atminti ,ar prakeiksmus],,,stai zydai vis paminklu geidzia ,o vat ramybes jie -gyvieji neturi ,neleiskim pasikartoti rudajam hitlerizmui-fasizmui;;;bet nenukrypkim nuo gyvuju ---te dziaugiasi gyvieji[ ir zydai ] tokiu mazmoziu ---visose mokyklose -kompiuterius [juk ne afrikos dziunglese esame..o atminti zuvusiems isreishkime be akmens paminklu… Gyviems leiskim gyventi ir dziaugtis internet pasiekimais

NIEKINIS

NIEKINIS  portretas
NENIEKINIS, obet mokyklos save reklamuoja butent remdamosis situ diagnostiniu testu rezultatais. ir pradines, ir progimnazijos.

Anonimas

Anonimas portretas
O kam stresuoti? Juk tai imitacinio pobūdžio patikrinimas, kurio rezultatai subjektyvūs, niekiniai ir nieko nereiškiantys. Tėveliai, nuraminkite vaikus. Galite nervintis tik jūs dėl valstybės šiems patikrinimams išleidžiamų milijonų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių