Quantcast

Mokslo metus pradės pusė milijono mokinių ir studentų

  • Teksto dydis:

Skaičiuojama, kad naujuosius mokslo metus pradės per pusę milijono mokinių ir studentų.

Šventės išvakarėse visą švietimo bendruomenę pasveikino švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

„Mokslo metų pradžios šventė vėl kviečia švietimo bendruomenę kibti į darbus, kurių sėkmė priklauso nuo visų nuoširdžios bendrystės ir darnos. Tebūna šie mokslo metai darbingi, kupini įkvėpimo ir atradimų. Linkiu, kad šie mokslo metai visai bendruomenei būtų naujų prasmingų ir išsipildančių idėjų, didelės sėkmės metai. Tegu nuo šio rugsėjo mūsų mokyklose būna dar daugiau vienybės ir sutarimo, daugiau mūsų širdžių šilumos,“ - sakoma A. Pitrėnienės sveikinime.

Prognozuojama, kad šiais metais į priešmokyklinio ugdymo įstaigas ateis per 30 tūkst. vaikų. Nuo šio rugsėjo 1 d. priešmokyklinis mokymas yra privalomas.

Mokyklų duris pravers apie 30 tūkst. pirmaklasių, preliminariais duomenimis, keliais šimtais daugiau nei pernai (pernai – per 29 tūkst.), abiturientų bus 26,8 tūkst. (pernai – 27,5 tūkst.).

Nauji mokslo metai prasidės 1185 bendrojo ugdymo mokyklose (pernai 1191). Jose mokysis per 328 tūkst. mokinių (pernai 335 tūkst.).

73 profesinio mokymo įstaigose mokysis daugiau nei 47 tūkst. mokinių (pernai 46,5 tūkst.). Rugpjūčio 19 d. duomenimis, į profesinio mokymo įstaigas dabar priimta daugiau nei 16 tūkst. (pernai – per 15 tūkst.).

Studentų laukia 22 kolegijos ir 21 universitetas. Aukštosiose mokyklose studijuos apie 124 tūkst. studentų (pernai –133 tūkst.), iš jų – 23,5 tūkst. pirmakursių (pernai – 26 tūkst.).                                                                                             

Šiais metais atnaujinamos 209 švietimo įstaigos ir 11 švietimo įstaigų sporto aikštynų, numatyta 1 mln. eurų profesinių mokyklų bendrabučiams atnaujinti. Ministerija, reaguodama į tėvų prašymus, ką tik atidarė dar vieną darželį, jau penktą, Vilniaus rajone, Avižieniuose. Kaune baigiamas statyti vaikams su elgesio ir emociniais sutrikimais skirtas centras. Skirta daugiau kaip 0,5 mln. eurų mokytojų darbo vietoms kompiuterizuoti.

Šiemet Švietimo ir mokslo ministerija mokykloms nupirko rekordinį kiekį geltonųjų autobusų – 82. Tai – beveik dvigubai daugiau autobusų nei įprastai. 2000 m. inicijavusi mokyklų aprūpinimą geltonaisiais autobusais, ministerija per keliolika metų savivaldybėms yra nupirkusi 821 autobusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių