Quantcast

„Misija Sibiras“ rengia savanorių bandomąjį žygį

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį projekto „Misija Sibiras“ organizatoriai rengia bandomąjį žygį, po kurio bus suformuota galutinė 16 žmonių komanda vykti į lietuvių tremties vietas.

Bandomajame žygyje dalyvaus 76 asmenys, jie atrinkti iš daugiau nei 800 norėjusiųjų dalyvauti šių metų ekspedicijoje, pranešė organizatoriai.

„Labai džiaugiamės, kad norinčiųjų dalyvauti projekte šiemet dar daugiau nei pernai. Jau vienuolika metų iš eilės vis daugiau jaunų žmonių nori įsitraukti į projektą ir dalyvauti ekspedicijoje, taip parodydami savo pilietiškumą. Užaugusi nepriklausomybės karta rodo puikų pavyzdį visiems! Sulaukėme puikių anketų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio“, – sakė labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Ignas Rusilas.

Bandomasis žygis šeštadienį prasidės Trakuose, jo metu jaunuoliai turės ne tik įveikti 50 kilometrų, bet ir atlikti įvairias užduotis, pavyzdžiui, sutvarkyti Lietuvai svarbias istorines vietas.

Į pačią ekspediciją „Misija Sibiras“ komanda išvyks tradiciškai liepos 17-ąją, Pasaulio lietuvių vienybės dieną. Planuojama keliauti į Rusijos Federaciją, Igarką.

„Tačiau tikslaus maršruto dar neturime, jis planuojamas. Jis priklausys nuo to, kiek pavyks surinkti finansų“, – BNS sakė I.Rusilas.

Šiemet su jaunimo komanda tvarkyti tremtinių kapų važiuos žurnalistas, rašytojas, laidų vedėjas Andrius Tapinas.

Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ įgyvendinamo projekto „Misija Sibiras“ metu jauni žmonės vyksta į apleistas Sibiro vietoves susitikti su ten tebegyvenančiais lietuvių tremtiniais ir sutvarkyti apleistas kapavietes.

Nuo 2006 metų norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 11 tūkst. jaunų žmonių, suorganizuota 14 ekspedicijų bei tūkstančiai pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose, eksponuota šimtai jaunimo ekspedicijų fotografijų parodų, sukurti dokumentiniai filmai.


Šiame straipsnyje: Misija Sibirasžygissavanoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ne koks

ne koks portretas
neleiskit dalyvauti seneliui olekui ir zydeliui jie juk tikrai negales pernesti sibiro ekstrimo tegu buna pas mus

NA NA

NA   NA portretas
dėdulė landsbergis, išsiuntęs savo jaunystės konkurentą , Sakalą ,tarybiniais laikais į Sibirą ,dabar tikriausiai pats norėtu ,ten išvykti, nors reklamai ,sėkmės ateina laikas susirinkti išmėtytus akmenis kitiems po kojom ,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių