Quantcast

Mirė žurnalistė N. Jonušaitė

  • Teksto dydis:

Šiandien po sunkios ligos mirė žinoma kultūros ir meno kritikė, žurnalistė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, straipsnių apie meną, kiną, teatrą, televiziją, kultūros įvykius autorė Neringa Jonušaitė.

Ji gimė 1949 m. Plungės rajone, Šateikių kaime. 1972 m. baigė Vilniaus universitetą. Dirbo laikraščio „Savaitės ekranas" korespondente, žurnalo „Kinas" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja, savaitraščio „Dienovidis" skyriaus redaktore, dienraščio „Lietuvos rytas" apžvalgininke, specialiąja korespondente. 1977 m. - Lietuvos kinematografininkų sąjungos premijos laureatė. Buvo ilgametė dienraščio „Lietuvos rytas" žurnalo „TV antena" redaktorė (nuo 1997 m.).

Paskutinis ir svarbiausias N. Jonušaitės darbas - šiuo metu Mažojoje leidykloje spaudai rengiama knyga „Neringos" kavinė: sugrįžimas į legendą", knygynuose pasirodysianti lapkričio pradžioje. Knygos autorė per pokalbius su Tomu Venclova, Grigorijumi Talu, Tadu Baginsku, Aušra Marija Sluckaite, Rita Baltušyte, Semu Josmanu ir daugybe kitų buvusių legendinės bohemos kavinės lankytojų prikelia auksinius kavinės laikus, praėjusio amžiaus „Neringą".

Knygos pratarmės autorius Leonidas Donskis reziumuoja: „Vilniaus kavinė „Neringa" teisėtai laikoma istorine Lietuvos intelektualų ir kultūrininkų kavine. Knyga atveria „Neringos" istoriją - jos gimimą, bohemos sagą, mažąsias istorijas, gandus ir reminiscencijas, kurios galiausiai ir yra žmogiškosios atminties gyvumo ir jautrumo paliudijimai."

Gerbdama ir vykdydama išankstinę Neringos valią, šeima praneša, kad atsisveikinimas su velione nebus rengiamas, laidotuvės vyks privačiame šeimos narių rate. Visi, kam Neringa buvo brangi, kviečiami pagerbti jos atminimą širdyse ir tylos minute, pranešė Mažoji leidykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių