Quantcast

Ministrui kol kas nepavyko atleisti ugniagesių vado

Vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui trečiadienį nepavyko į Vyriausybės posėdį įtraukti klausimo, kur būtų sprendžiama dėl ugniagesių gelbėtojų vado Kęstučio Lukošiaus atleidimo.

Ministerija siūlo atleisti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovą, nustačius, kad pažeidė įstatymus, kai pernai pratęsė sutartį su įmone „Iksada“ dėl automobilinių kopėčių nuomos.

E. Misiūnas teigė, kad apsispręsti šią savaitę – būtina, nes pagal naują Vidaus tarnybos statutą iki vasario pradžios reikia apsispręsti dėl tarnybos laipsnio suteikimo K. Lukošiui.

„Klausimas yra aktualus šiandien“, – posėdyje sakė ministras.

Tai užginčijo Vyriausybės vicekancleris Alminas Mačiulis, pareiškęs, kad K. Lukošiaus atleidimo klausimas būtų įtrauktas į darbotvarkę pažeidžiant Vyriausybės darbo nuostatas, išvados taip pat yra nepateikę Vyriausybės teisininkai.

Posėdžiui pirmininkaujantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis pasiūlė neįtraukti K. Lukošiaus atleidimo klausimo, kad nebūtų rizikuojama „teisinėmis pasekmėmis“.

E. Misiūnas žada šį klausimą pateikti kitą savaitę.

Atlikus tarnybinį patikrinimą dėl K. Lukošiaus veiksmų pareigūnai konstatavo, kad jis neturėjo teisės pernai trečią kartą pratęsti sutarties dėl kopėčių nuomos ir padarė tai per brangiai.

Vidaus reikalų ministras sako, kad siūlomas atleisti ugniagesių gelbėtojų vadas nepateisino lūkesčių, o Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas netapo skaidresne įstaiga.

K. Lukošius sako sutartį pratęsęs, nes kitu atveju tarnyba liktų be kopėčių, o tai keltų grėsmę visuomenės saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akvilė

Akvilė portretas
Kas suinteresuotas vyriausybėje, kad nepavyko įtraukti klausimo dėl nesąžiningo darbuotojo atleidimo į dienotvarkę. Gal reikia pakutenti šalia jūsų sėdinčius.

Tadas

Tadas portretas
Laikykitės Misiūnai, vykit jums pavaldžius darbuotojus lauk, nenusileiskit.

Dalia

Dalia portretas
Čia, panašu į Masiulio atvejį, neėmiau pinigų ir viskas, turi žmonės akis ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių