Quantcast

Ministrės patarėjas: pirmoji gera žinia mokytojams – jau pirmadienį

Trečiadienį vyko vyriausybės pasitarimas, kuriame buvo pristatyta kolektyvinė sutartis ir vyriausybė ministrei Jurgitai Petrauskienei leido tą sutartį pasirašyti.

Jau pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerija dėl šios sutarties organizuoja pasitarimą su profesinėmis sąjungomis, tad jau tądien turėtų pasirodyti smagių žinių, kurių dauguma mokytojų laukia, pasakoja Švietimo ir mokslo ministrės patarėjas bendrojo ugdymo klausimais Arminas Varanauskas.

Šioje sutartyje bus kalbama apie etatinį mokytojo apmokėjimą, jis įsigalioti turėtų 2018-ųjų rugsėjo 1-ąją. Pasak patarėjo, tai buvo vienas pagrindinių reikalavimų, kurio mokytojai siekė daug metų.

A. Varanauskas laidos „Labas rytas, Lietuva“ eteryje dar kartą riminė, kad ši vyriausybė yra įsipareigojusi 2020-aisiais pasiekti 1000 eurų vidutinę vienam mokytojui tenkančią algą. Minėtas etatinis mokėjimas yra viena iš priemonių, padėsianti pasiekti šį tikslą.

„Jiems bus apmokama ir už tas veiklas, už kurias mokytojai mokykloje galbūt jausdavosi, kad jiems yra nemokama, arba tai buvo kaip primestos funkcijos, kurias jie turėjo atlikti“, – pasakoja švietimo ministrės patarėjas.

Plačiau apie tai – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tu Adm

tu Adm portretas
Jūs visiškas diletantas (ar žinote, ką šis žodis reiškia?).

Adm

Adm portretas
1000 už ką??? kiek jau ten jie papildomai, išskyrus pamokas, dirba. Kai ko paprašai, tai nosį suka, nieko laiku nepadaro,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių