Quantcast

Ministrė: negali būti užkirstas kelias privačiai medicinai

  • Teksto dydis:

 Prieš pusantro mėnesio naująja sveikatos apsaugos ministre tapusi Rimantė Šalaševičiūtė tikina, kad privačios medicinos įstaigos nebus atskirtos nuo valstybinių finansinių fondų, bet žada persekioti už piktnaudžiavimą.

„Jau daugiau kaip 10 metų privačios gydymo įstaigos turi teisę pasirašyti sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis ir pretenduoti į Privalomo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšas. Reikalavimas tiek joms, tiek valstybės ir savivaldybių įstaigoms išlieka toks pats – turėti reikiamą licenciją ir išreikšti ketinimą teikti iš PSDF apmokamas paslaugas. Nors pirmiausia reikia užtikrinti, kad finansavimą būtinosioms paslaugoms gautų valstybinės medicinos įstaigos. Bet kadangi jos ne visada gali tokias paslaugas suteikti laiku ir pageidaujamos kokybės, negali būti užkirstas kelias ir privačiai medicinai. Esminis klausimas – kaip apsaugoti piliečius nuo tokio nesąžiningo kai kurių privačių įstaigų elgesio, kai už tą pačią paslaugą sumoka ir Ligonių kasa, ir pacientas, – interviu „Verslo žinioms“ pareiškė ministrė.

Pasak jos, dabar Lietuvoje veikia 2785 privačios sveikatos priežiūros įstaigos, jose dirba 4553 gydytojai, 2722 odontologai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
o aš su siaubu prisimenu apsilankymą privačiame dantisto kabinete ,kai norejo "taisyti" sveikus dantis ,matyt ir dabar dar taiso ,tai pietineje miesto dalyje ,nepakenkų apsilankyti pas kelis stomatologus ,nustebsite rezultatais, kai gręžia ir plombuoja sveikus dantis

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Siu siaubu prisimenu paskutinį apsilankymą VALSTYBINĖs poliklinikos stomatologijos kabinete....nors tai buvo ir prieš 15 metų....tas košmaras atrodo buvo tik vakar...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių