Quantcast

Ministrė: mokytojų atestacija turi būti susieta su mokinių pažanga

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė sako, kad mokytojų atestavimo tvarka keisis, pedagogų vertinimas labiau priklausys nuo mokinių pasiekimų.

„Nauja tvarka yra jau ruošiama ir man yra pasižadėję specialistai spalio mėnesį paguldyti ant stalo mokytojų atestacijos dokumentus - kad atestacija turi būti sujungta su mokinių pažanga ir kad jinai turi būti pakeista, ir kad jinai turi būti atnaujinta. Negalima tikėtis gauti didesnį atlyginimą kaip ekspertui arba labai stengtis ir laimėti metodininko vardą, o po to tiesiog nebekreipti dėmesio, nes aš jau pasiekiau“, - antradienį portalo delfi.lt konferencijoje sakė ministrė.

Šiuo metu nėra privalomos periodinės pedagogų atestacijos.

Dabar mokytojų atestacija (pavyzdžiui, pedagogams keliant kvalifikaciją) vykdoma pagal 2008 metais švietimo ir mokslo ministro patvirtintą tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gabijos Gimnazija

Gabijos Gimnazija portretas
Rugsėjo pirmoji 5 klases tėveliams buvo pritrenkenčiai įžeidi, ko gero pagal kokį tai skandinavu modeli ar metodika, nes naujoji klasės auklytoja per pirmajį skambutį vaikus suleido į klasę, o visus tėvelius paliko už durų minimum pusvalandžiui tam, kad pradėti vaikams kalti į galvą, kad tėvynės pamatas svarbiausias ir jokios pagarbos jų tėveliam kurie liko už durų laukti pamokslo pabaigos. Praėjus geram pusvalandžiui įvyko atvirkštinė reakcija tėvai į klasę, o vaikai už durų, nu tiesiog fantastiška skaldyk ir valdyk. Taip ir likome nesuprate kas čia vyksta, bet ko gero tai labiau panašu į kažkokia metodiką kuri tvirtam šeimos pamatui nieko gero nežada, nes TĖVYNĖ 1-moje vietoje, o šeima tik po to ...

Renei

Renei portretas
Dirbu tokioje mokykloje, norint vykti i kursus, tenka net ir mokytoja, kuris tave pavaduos, surasti...

Tai reiškia

Tai reiškia portretas
Tai reiškia ,kad su mokytojais elgiamasi kaip nori...Mokyti vaikus gerai privalo ir mokytojas ,ir vyr,ir metodininkas ,ir ekspertas.Įdomu būtų žinoti ,kokiais metodais dirba mokytojai su vaikais,kurie turi pritaikytas programas,su nemotyvuotais,kurių dabar jau ryškiai daugėja.Kaip reikalavimus nuleisti -tai valdininkai greiti,o kur pagalba mokytojui(reali,ne butaforinė,metodinė medžiaga-visa tai gula ant to paties mokytojo pečių.Ministerija tik pinigus mokytojų moka skaičiuoti,nors jie dirba už grašius,o pasidomėti,kaip tas mokytojas gyvena,jaučiasi tarkim rajono ar kaimo mokykloje,kur mažėja pamokų ,vaikų nėra kada,viskas matuojama pagal didžiuosius miestus...Atsibuskit žmonės,kiek galima pūsti miglą
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių