Quantcast

Ministerijos atsakas T. Žilinskui: pabėgėliai intensyviai mokomi lietuvių kalbos

  • Teksto dydis:

Pabėgėlių priėmimo centre imigrantai integruojami tiek mokant lietuvių kalbos, tiek supažindinant su šalies istorija ir kultūra, antradienį pareiškė Socialinės apsaugos ministerija (SADM).

Taip ji atsakė į vidaus reikalų ministro Tomo Žilinsko kritiką, kuris teigė, kad atvykėliai integravimo centruose greičiau išmoksta ne valstybinę lietuvių kalbą, bet rusų kalbą, yra apgyvendinami integravimui netinkamoje socialinėje aplinkoje.

SADM pranešė, kad Ruklos pabėgėlių priėmimo centre organizuojami 96 valandų trukmės intensyvūs lietuvių kalbos mokymo ir lietuvių kultūros pažinimo kursai suaugusiems. Taip pat savivaldybės teritorijoje, kurioje pabėgėliai tęsia integraciją, organizuojami 190 valandų lietuvių kalbos mokymo kursai.

„Lietuvių kalbos mokoma intensyviai, rūpinamasi, kad šie žmonės ją išmoktų ir tą daro profesionalūs mokytojai“, - rašoma pranešime.

Savo ruožtu vaikai integruojami į klasę pagal savo amžių, jiems teikiama švietimo pagalba, jie taip pat intensyviai mokomi lietuvių kalbos, teigia ministerija.

Pabėgėliams taip pat rengiamos išvykos į kitus Lietuvos miestus, organizuojamos šventės, profesinio ir pilietinio orientavimo kursai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija taip pat neigė informaciją, kad Rukloje „vos ne 70 proc.“ šeimų yra asocialios.

„Socialinę pašalpą gauna apie 5 proc. šeimų, bet ir tai nereiškia, kad šie žmonės asocialūs, nes ši pašalpa mokama nepasiturintiems. Miestelyje veikia mokykla, vaikų darželis, biblioteka, yra įsikūrę kariuomenės padaliniai“, - teigia ministerija.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministras T.Žilinskas sakė, kad SADM kuruojama pabėgėlių integravimo politika vykdoma formaliai, „užsidedant paukščiukus“.

Iš viso Lietuvoje šiuo metu yra 4 tūkst. užsieniečių iš ne Europos Sąjungos šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norejau

norejau portretas
ismokti anglu kalbos del darbo ,bet neturint pinigu nepavyko ,o pabegelius moko manau nemokamai.

mastytojas

mastytojas portretas
kada laikys lietuviu kalbos egzamina ir kokia juodasikniu kalba bus teikiami atsakymai o gal baikit durnint liaudi

Nedėkingieji

Nedėkingieji portretas
Migrantai pas mus neužsibuvo (respublika). "Ruklos pabėgėlių priėmimo centre „integravimosi programą“ jau baigė šeši vadinamieji pabėgėliai iš trečiųjų šalių, perkelti pagal ES nustatytas kvotas. Tačiau kaip „Vakaro žinias“ informavo centro direktorius Robertas Mikulėnas, tik du liko Lietuvoje, o keturi išvyko į Švediją geresnio gyvenimo ieškoti. Nors jei jie iš tikrųjų bėgo nuo karo, galėjo likti ir pas mus. Nebent pabėgėliai karą įžvelgė ir Lietuvoje." NU IR BNEZOBRAZIJA. TAI KAM ŠVAISTYTI LĖŠAS, JEI "IMIGRANTAI" NEŠA KUDAŠIŲ Į TURTINGESNES ŠALIS?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių