Quantcast

Minima tarptautinė pagyvenusių žmonių diena

Šeštadienį minima tarptautinė pagyvenusių žmonių diena.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje pagyvenusių žmonių yra beveik tiek, kiek Vilniaus gyventojų. Tai reiškia, kad šalyje yra daugiau kaip pusė milijono senjorų nuo 65-erių metų.

Statistikos departamentas pastebi, kad moterys gyvena ilgiau, tad pagyvenusių moterų  yra dvigubai daugiau nei vyrų. Didžiausią gyventojų dalį senjorai sudaro Aukštaitijoje. Ignalinos, Anykščių ir Zarasų rajonuose apie ketvirtadalį žmonių yra pagyvenę.

Dėl ilgėjančios gyvenimo trukmės ir mažėjančio gimstamumo sparčiai senėja visa Europa. Jungtinės Tautos skaičiuoja, kad iki 2050-ųjų kas trečias europietis bus vyresnis nei 60 metų.

Mažėjant jaunų žmonių, mažėja ir darbo jėgos. Dėl šios priežasties didinamas pensinis amžius.

Po dešimties metų lietuviai į pensiją turėtų išeiti sulaukę 65-erių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babule

Babule portretas
Tai ta pensininke kur visa diena vaazinejo ir zoologijios soda aplanke uz dyka gal seimo nare, arba virs 80 m., nes mane niekas dykai neveze ir net i botanikos soda reikejo pirkti bilieta. taip kad pas mus ir pensininkai suskirstyti pagal rusis.

TAI KAD

TAI KAD portretas
ne tik kauno merui,bet ir visai auksciausiai valdziai nusispjauti ant pensininku.Jiems pensininkai reikalingi tik pries rinkimus,kad uz juos nubalsuotu o po to galit ir visi ismirti [neprasysit pensiju padidint],bet ismirs sitie pensininkai ateis kiti ir vel reikalaus padidinti pensijas,tai geriau jau padidintumet dabar-VISTIEK REIKES DIDINTI.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tarybinias laikais viskas buvo subalansuota,darbo valandos,darbas kenksmingas,atostogos,gydymo įstaigos,sanatorijos,vaikų darželiai,lopšeliai,viskas pagal poreikius ir būtinybes.Šeima buvo pirmoje vietoje ir gėda buvo turėti vaikus ne santuokoje,gyventi nepilnoje šeimoje.Dabar palaida bala,norima gražinti Lietuvą ir jos tautą į baudžiavą.Lietuva išnyks ir lietuvybė,kodėl Lietuvoje leidžia įmones ,UAB,pavadinti ne lietuviškai? Vienu žodžiu per 26 metus nepriklausomybės ,Lietuvą išniekino ir niekina toliau.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių