Quantcast

„MG Baltic“: žvalgybos informacija – poveikis bylą nagrinėsiantiems teisėjams

„MG Baltic“ antradienį pareiškė, kad žvalgybos informacijos apie koncerno įtaką politiniams procesams paviešinimas yra tiesioginis spaudimas baudžiamąją bylą nagrinėsiantiems teisėjams.

„Koncernas „MG Baltic“ reaguodamas į viešai paskleistą Valstybės saugumo departamento (VSD) informaciją teigia, kad toks veiksmas prasidedant baudžiamosios bylos teismo procesui yra tiesioginis poveikis bylą nagrinėsiantiems teisėjams, dėl ko kaltinamieji byloje nebegali tikėtis sąžiningo ir nešališko teismo“, – rašoma pranešime.

Jame cituojamas koncerno prezidentas Darius Mockus teigė, kad žiniasklaidos pirmadienį aprašytas VSD dokumentas Seimo nariams yra „nuomonių ir prielaidų kratinys“.

Jis pareiškė, kad raštą pasirašiusiam departamento direktoriui Dariui Jauniškiui derėtų prisiminti, kad „priesaiką jis davė Lietuvos valstybei, o ne atskiriems pareigūnams“.

„Surežisuotų pažymų metodas – Stalino ir L. Berijos veiklos imitacija, tik daroma negrabiai ir paskubomis, kai gaunamos „zadanijos“, – kalbėjo D. Mockus.

„MG Baltic“ atstovas spaudai Tadas Marčiukaitis teigė, kad koncerno teisės bus ginamos teisinėmis priemonėmis.

Šiemet teismas turėtų pradėti nagrinėti politinės korupcijos bylą, kurioje kaltinimai pateikti Darbo partijai ir Liberalų sąjūdžiui, „MG Baltic“, buvusiems liberalų ir „darbiečių“ lyderiams Eligijui Masiuliui, Vytautui Gapšiui, buvusiam parlamentarui liberalui Šarūnui Gustainiui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui. Jis kaltinamas davęs kyšius E. Masiuliui, Š. Gustainiui bei V. Gapšiui.

Išslaptintą informaciją Valstybės saugumo departamentas (VSD) pateikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), neseniai baigusiam tyrimą apie verslo poveikį politiniams procesams ir valdžios įstaigoms.

Parlamentarams pateiktame dokumente aprašomi įvairūs politiniai procesai, situacijos Vilniaus miesto savivaldybėje, „Lietuvos geležinkeliuose“, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, Konkurencijos taryboje, teisėsaugoje, politinėse partijose, kitose įstaigose ir organizacijose.

VSD vadovo pasirašytame rašte nurodoma, kad koncerno atstovų veikimas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, nes gali destabilizuoti demokratinę politinę sistemą.

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė LRT RADIJUI sakė, kad apie situaciją dėl „MG Baltic“ buvo informuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Pritariu, Kremlius tokius verslininkus, jau seniai būtų susodinęs, pavyzdys Chodorkovskis ir kiti. Patarimas komentatoriui KAUNIEČIUI- niekas nepririša prie Būsto valdos, ar Mano buto, steikite bendriją imkitės vadovauti, tik ar bus geriau nežinau, aš gyvenu name, kuriame įsteigta bendrija, kaip sakoma Sodoma ir Gomora, gerai, kad išmanau teisinius reikalus, nors vienoje laiptinėje gyvename bendrijos pirmininkė nesisveikina

putinistams

putinistams portretas
Jei valdytų putkinas, nereikėtų nei bylos, nei teismo, seniai sėdėtų...

...

... portretas
Čia viskas kur kas rimčiau nei paksiada.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių