Quantcast

Metų statinys žėri broku?

Vos prieš metus duris atvėrusi ir 2016-ųjų gaminio konkurse aukso medaliu apdovanota Palangos koncertų salė jau remontuojama iš naujo. Palangiškių užfiksuotose nuotraukose matyti, kad koncertų salės vidaus sienas, išmargintas tamsiomis dėmėmis, galbūt net mėginama slėpti po naujomis gipso plokštėmis. Kurorto klerkai aiškina, kad statinys visai netvoskia pelėsiu, tačiau jį remontuojantys statybininkai kalba ką kita.

Salė skendi dulkėse

Moderniausiame kurorto statinyje kaukšintys statybininkų plaktukai palangiškių dėmesį ėmė traukti sausio pirmomis savaitėmis.

Drąsesniesiems kyštelėjus nosį į naująjį statinį, į akis krito tai, kad remontuojamos nuglaistytos ir prieš metus nudažytos monolito sienos, kurių pakraščiuose matyti tamsios dėmės.

Kodėl statinyje sienas išmargino juodos dėmės, kiek kainuos remonto darbai ir kas atsakingas už broką modernioje salėje? Palangos tarybos narys Eimutis Židanavičius tikino neturintis atsakymų į šiuos klausimus.

"Mano žiniomis, tai jau antras remontas koncertų salėje. 2016 m. pavasarį čia taip pat plušėjo statybininkai. Bet tai, ką aš šį kartą išvydau, mane šokiravo", – tikino politikas.

Palangiškis atsitiktinai išvydo statybininkus, žingsniuojančius pro praviras koncertų salės duris.

Patraukęs paskui juos, E.Židanavičius fotoaparatu užfiksavo, kokie darbai vyksta aukso medaliu apdovanotame statinyje.

"Patalpose, kurios yra rūsyje, tiesiai ant drėgmės pažeistų sienų sukami profiliai ir gipso lakštai. Preliminariai tai galėtų būti kelis šimtus kvadratinių metrų užimančios patalpos – rūbinė, vestibiulis prie jos, rūsyje esantys persirengimo kambariai", – nuotraukose užfiksuotus vaizdus komentavo palangiškis.

Pamatų neatkasinėjo

Nuotraukose aiškiai matyti, kad statybininkai išties gipso plokštes tvirtina minėtose vietose.

"Tačiau esminis klausimas – ką tokiu būdu mėginama paslėpti? Pelėsį? Bet tai juk absurdas. Aš nemačiau jokių chemikalų talpų, kurių turiniu galbūt buvo mėginta naikinti pelėsį. Nebuvo specifinio šių chemikalų kvapo. Mačiau tik, kad sienos užkalamos. Mano akimis, priežastis nebuvo pašalinta. Pastatui dar galioja garantija. Kodėl miesto valdžia nemėgina statybų rangovą priversti iš esmės spręsti problemą? Tegul rangovas pasistengia", – svarstė E.Židanavičius.

Palangiškio manymu, jei pelėsis rūsio patalpose atsirado dėl prastos hidroizoliacijos, rangovas turėtų tvarkyti broką, o ne užsiiminėti kosmetiniu remontu.

"Tai yra defektų slėpimas, o ne priežasties ieškojimas. Paskola paimta, o po kelerių metų, pasibaigus šių politikų kadencijai, kas atsakys už paliktą broką? Pastatui ieškoma operatoriaus. O ar nenutiks taip, kad apgausime koncesininką? Panašu, kad dabartinei valdžiai rūpi tik munduro paslėpimas po gipso kartono plokštėmis", – utriravo politikas.

Derybos žlugo

Viešai skelbta, kad ką tik žlugo jau trečiasis Palangos savivaldybės organizuojamas koncesijos konkursas ir vienintelis, kuriame buvo pateiktas pirmasis konkretus pasiūlymas.

Įmonės "Pajūrio infrastruktūra" atstovų tikinimu, derybos su savivaldybe nutrauktos.

Tolimesni savivaldybės žingsniai koncertų salės operatoriaus paieškose visuomenei nėra žinomi.

Statybos darbų vadovas, nenorėjęs viešinti savo pavardės, dienraščiui pakomentavo koncertų salės pastate matytus vaizdus.

Mano galva, bandoma paslėpti defektus, nesiaiškinant jų priežasčių.

"Mano galva, bandoma paslėpti defektus, nesiaiškinant jų priežasčių. Gali būti, kad šio pastato hidroizoliacija nėra sandari. Aš nežinau, ar tikrai tinkamai buvo įrengti drenažiniai šuliniai po pastatu, o gal taupant jų atsisakyta? Gali būti, kad drėgmė pasirodo ir dėl trūkusių magistralinių vamzdynų. Į visus tuos klausimus turi atsakyti rangovas. Gipsas pastovės gal porą metų, bet pelėsis vis tiek išlįs. Pinigai bus išmesti į balą", – aiškino statybų žinovas.

Eksperto manymu, statybos kokybės kontrole turėtų rūpintis ir ES lėšas skirstančios įstaigos.

"Pastato pamatams buvo iškasta šešių metrų gylio duobė. Buvo matyti, kad šioje vietoje yra aukštas gruntinis vanduo. Taip pat vertėtų aiškintis, kaip padarytos deformacinės pastato siūlės", – galimas bėdas vardijo specialistas.

Prasta ventiliacija?

Dienraštis kalbino pirminiame Palangos koncertų salės statybų etape dalyvavusį šio objekto statybos vadovą Algirdą Ungulaitį. Vyras tvirtino, kad pastatui buvo naudota ypatinga hidroizoliacija.

"Naujoviška, besiplečianti ir tikrai kokybiška. Tačiau aš dalyvavau statybose tik iki tam tikro momento. Vėliau jau dirbo kiti. Kiek suprantu, gipso kartono plokštės tvirtinamos su specialiu oro tarpu, kad ventiliuotųsi sienos. Mano akimis, gerai jie ten viską daro. Tikėtina, kad problemos iškilo dėl eksploatacijos. Jei vis dar neatsiranda salės šeimininkas, matyt, trūksta priežiūros", – nuomonę išsakė A.Ungulaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Kas čia per technologinė naujovė - "ventiliuojama drėkstanti rūsio siena"? Nejuokinkit voverių , kaip sakoma...

Tikra tiesa

Tikra tiesa portretas
Teko lankytis Liepojoje, naujoje koncertų salėje, ten tikrai pelėsiu nesmirdi ir akustika naturaliai gera. O Palangos sale labai nusivylėme, tai ir atspindi straipsnis.

Algis

Algis portretas
Patikekit tikrai buvo sudeta gera hidroizoliacija yra labai daug nuotrauku sio proceso. O del pelesio tai maciau tik viena vieta su pelesiu ir tai ne zemiausioje vietoje o prie parterio. kiek girdejau ten buvo daug problemu su ventiliacija kuria dare kazkokia Telsiu firmele.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių