Quantcast

Medikai įpareigojami grąžinti pacientams šimtus eurų

Kai medikai savo pacientams nurodo primokėti už gydymą, prieštarauti nedrįsta niekas. Pasiskundžia nebent artimiesiems, tačiau drąsiausieji, pasiskundę ligonių kasai, laimi daug.

Pagal ligonių skundus

Reikalavimai primokėti už lęšius, endoprotezus ir kitus ortopedinius implantus, operacijai reikalingus instrumentus, tyrimus ir reabilitacijos procedūras šiandien ligonių nestebina. Tai kone kasdienybė.

Valstybinė ligonių kasa nuolat skelbia, kad apdraustieji privalomuoju sveikatos draudimu turi teisę į nemokamą gydymą. Kodėl tenka primokėti?

Kauno teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėja Nijolė Bijanskienė sako, kad 2016 m. buvo atliktos penkios neplaninės kontrolės procedūros dėl medikų pacientų, kurie asmens sveikatos priežiūros įstaigose turėjo papildomai susimokėti už jiems suteiktas paslaugas, prašymų.

Kauno Šilainių poliklinikos pacientė R.A. kreipėsi į Kauno teritorinę ligonių kasą dėl papildomo mokėjimo už branduolinio magnetinio rezonanso tyrimą ir gydytojo specialisto skirtas stuburo tempimo procedūras.

"Atlikus tyrimą, nustatyta, kad papildomi mokėjimai buvo neteisėti ir Šilainių poliklinika įpareigota grąžinti pacientei 72,40 euro", – atskleidė N.Bijanskienė.

Sumos – nemažos

Kaunietis V.K. į teritorinę ligonių kasą kreipėsi su prašymu išsiaiškinti, ar turėjo mokėti už operacijai reikalingus ortopedinius implantus. Vyrui operacija atlikta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose.

"Atlikus tyrimą, nustatyta, kad papildomi mokėjimai buvo neteisėti ir įstaiga įpareigota grąžinti 279,54 euro", – konstatavo V.Bijanskienė.

Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro pacientė A.B. į Kauno teritorinę ligonių kasą, kuriai priklauso visos Kauno krašto gydymo įstaigos, kreipėsi dėl papildomo mokėjimo už laboratorinius tyrimus. Nustatyta, kad papildomi mokėjimai buvo neteisėti ir įstaiga įpareigota grąžinti 8,70 euro.

Net 237,57 euro Kėdainių ligoninė įpareigota grąžinti joje gulėjusiai pacientei V.N. Iš jos neteisėtai buvo pareikalauta susimokėti už vaistus, skirtus stacionarinio gydymo ligoninėje metu.

Kauno teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėja N.Bijanskienė pridūrė, kad patikrinimas Respublikinėje Kauno ligoninėje buvo atliktas pagal anoniminį skundą dėl mokėjimų už vaikus slaugančių asmenų buvimą stacionare.

"Skundas nepasitvirtino, faktų, įrodančių papildomus mokėjimus, nenustatyta", – apibendrino N.Bijanskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrante

Emigrante portretas
Pakratykite gerai paeme ir Kaisiadoriu ligonine ir poliklinika Kiek Jie lupa uz kraujo tyrimus ir kitus...

Šilainiai

Šilainiai portretas
Šilainių poliklinikoje reabilitologė duoda tik 5 procedūras nemokamai, už kitas reikia mokėti.

Pacientas

Pacientas portretas
Kauno Šilainių poliklinikoje pastoviai prašoma pasirašyti, jog sutinki mokėti (nesvarbu, kad esi draustas PSD)... Kas čia naujas legalus būdas pinigų gauti?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių