Quantcast

Mažėja teisėjams keliamų drausmė bylų

  • Teksto dydis:

Pernai Lietuvoje teisėjams buvo iškeltos tik trys drausmės bylos - gerokai mažiau nei ankstesniais metais, penktadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija 2014 metais apsvarstė ir įvertino 13 teisėjų elgesį. 2013 metais buvo 36 tokie svarstymai, 2012 metais – 51.

Drausmės bylos iškeltos trims iš jų. 2013 metais keltos septynios drausmės bylos, 2012 metais - devynios.

Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkas Algis Norkūnas teigė, kad tokia statistika rodo, jog pažeidimų mažėja, ir tai vyksta dėl garso įrašų atsiradimo, teisėjų mokymų, principingesnio teismų pirmininkų darbo.

2014 metais Teisėjų etikos ir drausmės komisija iš viso gavo 272 skundus, prašymus ir teikimus, iš kurių 249 buvo atsisakyta nagrinėti. Anot pranešimo spaudai, dažniausios atsisakymo nagrinėti priežastys – motyvų trūkumas, prašymai tirti teismo sprendimus ir bylos eigą, o ne teisėjo elgesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Tiesiog graudu , Teiseju etikos kodeksas taip išaiškintas , kad teisejų etikos komisija net neturi ką nagrinėti , nes viskas pakišama po tuo ,kad teismo sprendimai negali būti analizuojami . Tai jei teisėjas garsiai nesikeikė , nebuvo girtas ir t.t. tai ner ko i ta komisiją ir kreiptis. Liaudies išmintis sako : "varnas varnui akies nekerta " . Bet jau jie neskelbtu savo statistikos , nes tiesiog tyčiojamasi iš tautos . Opiausia problema kuri aplamai nesprendžiama : tai teisėjų nušalinimas , šios problemos išsprendimas pakirstų korupcijai šaknis . Bet niekam to juk nereikia. Etikos komisija taip pat to nesprendžia prisidengusi tuo , kad jei procesiškai tai išspręsta tai komisija negali analizuoti procesinių sprendimų . O dieve kokioj valstybėj mes gyvenam .Gal " gerbiami " korumpuotieji teisėjai mano kad tauta akla , jiems turbūt atrodo kad nesimato jų nupirktų sprendimų lipdymo shemos .Darytina išvada : Etikos komisijos funkcija atmetinėti piliečių skundus :)

as

as portretas
neikertu pavadinimo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių