Quantcast

Maskvos šnipinėjimu kaltinamas lietuvis apskundė suėmimą

  • Teksto dydis:

Maskvoje praėjusią savaitę dėl įtarimų šnipinėjimu sulaikytas lietuvis apskundė jam skirtą kardomąją priemonę.

Antradienį Maskvos teismo atstovė Julija Skotnikova informavo, kad šnipinėjimu įtariamo Aristido Tamošaičio gynėjas pateikė skundą dėl suėmimo.

Jį turėtų nagrinėti Maskvos miesto teismas.

„Aš kaip gynėjas nesutinku su teismo sprendimu. Savo nesutikimą išreiškiau apeliaciniame skunde (...). Aš visais teisėtais būdais ginu ir ateityje ginsiu Tamošaitį“, - sakė Lietuvos piliečio advokatas Anatolijus Abricovas.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) praėjusį trečiadienį pranešė sulaikiusi Antrajame operatyvinių tarnybų departamente dirbantį lietuvį. Vyras suimtas dviem mėnesiams.

Jis suimtas praėjus trims savaitėms, kai Lietuvoje buvo sulaikytas šnipinėjimu FSB įtariamas Rusijos pilietis.

Lietuvos ambasados Rusijoje atstovai kol kas nesusitiko su įkalintu lietuviu, kurį Maskva kaltina šnipinėjimu, BNS antradienį sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Kęstutis Vaškelevičius. Anot jo, diplomatai siekia susitikti su suimtu Lietuvos piliečiu, bet kol kas nesulaukiama atsakymo į šį prašymą.

Rusijos FSB teigia gegužės 19 dieną Maskvoje su įrodymais sulaikė Lietuvos žvalgybininką, kai šis esą gavo slaptos informacijos iš Rusijos piliečio. Pranešama, kad lietuvis neva prisipažino dirbantis Antrajame operatyvinių tarnybų departamente. Jis uždarytas į areštinę.

Lietuvos krašto apsaugos ministerijos atstovai nepatvirtino, kad minėtas A.Tamošaitis dirbo Antrajame operatyvinių tarnybų departamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių