Quantcast

Masinė jaunimo emigracija: kokio amžiaus jaunuoliai išvyksta dažniau

Kalbant apie didelius emigracijos mastus, didelę įtaką tam turi intensyviai emigruojantis 14–29 metų jaunimas.

Pasak Politikos tyrimų ir analizės instituto tyrėjos Lauros Bačinskienės, kad jaunimas migruoja ir ieško naujų iššūkių, nėra blogai, tačiau statistika gąsdina – per 6 metus emigravo tiek jaunų žmonių, kiek gyvena Šiauliuose.

„Galime galvoti, kad jie grįžta. Taip, jie grįžta, bet paskutiniai dveji metai rodo, kad grįžimas irgi mažėja. Vertinant bendrą visų grįžtančiųjų skaičių, du kartus sumažėjo jaunų žmonių. Tai reiškia, kad jie pasilieka“, – sako L. Bačinskienė.          

Politikos tyrimų ir analizės instituto tyrėjos teigimu, dažniausiai emigruoja niekur nedirbę ir nestudijavę ilgiau nei vienerius metus jauni žmonės.

„Jie važiuoja ieškoti darbo, studijų galimybių. Tai yra nesusituokę nuo 20 iki 29 metų žmonės, daugiau vyrai. Kalbant apie grįžtančiuosius, grįžta 25–29 metų žmonės, kurie nesukūrė šeimos, daugiau moterys“, – statistika dalijasi L. Bačinskienė.

Apie jaunimo emigraciją spalio 17 d. vyks diskusija Nacionaliniame darbo su jaunimu forume „Ateik. Išgirsk. Dalinkis“.

Išsamiau – įraše.


Šiame straipsnyje: emigracijajaunimo emigracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kokio maisto Lietuvoje valgyti negalima? Nustatyta, kad Lietuvoje rizikingiausi maisto produktai vartotojams yra saldainiai, sausainiai, kepiniai, tepieji riebalų mišiniai. Kenkia sveikatai šių produktų sudėtyje esantys iš dalies hidrinti riebalai, kurie tiek padidina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, kad civilizuotoje visuomenėje juos seniai uždraudė. Lietuvoje irgi ruošiasi uždrausti, bet pinigai aukščiau visko, tai Lietuvos valdžia įveda ilgą pereinamąjį periodą. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių