Quantcast

„Maisto bankui“ teiks paramą ne tik maisto produktais

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklas „IKI“ skelbia toliau tęsiantis ilgametį bendradarbiavimą su „Maisto banku“ ir didinantis paramos apimtis. Nuo šiol prekybos tinklas ne tik aprūpins nepasiturinčius Lietuvos gyventojus maistu, bet ir kitomis prekėmis, kurių jiems trūksta. Taip pat prie paramos prisidės dar 50 naujų tinklo parduotuvių.

„Su šia organizacija aktyviai bendradarbiaujame jau nuo 2009 metų, kuomet nusprendėme prisidėti  ne tik rudenį ir pavasarį vykstančių akcijų metu. Pasiūlėme nuolatinę mūsų paramą besibaigiančiais galioti geros kokybės produktais parduotuvių kaimynystėje sunkiau besiverčiantiems žmonėms. Mūsų bendras darbas jau davė nemažai vaisių, tad nusprendėme ir toliau kartu siekti dar geresnių rezultatų didindami paramos apimtis“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis. 

Prekybos tinklas „Maisto bankui“ nuo šiol teiks ne tik maisto, bet ir kitas prekes, reikalingas buičiai bei higienos priemones, kurių pakuotės yra pažeistos, tačiau prekės geros kokybės ir yra tinkamos naudoti. Prie bendradarbiavimo su „Maisto banku“ prekybos tinklas ketina prijungti ir 50 naujų prekybos vietų. Taigi nuo šiol prie nuolatinės paramos prisidės ir „IKI express“ parduotuvės. 

Anot „Maisto banko“ vadovo Vaidoto Ilgiaus, bendras pastangas geriausiai iliustruoja pasiekti veiklos rezultatai: „Mūsų duomenimis, birželis yra iki šiol geriausias mėnuo pagal gautos paramos maistu kiekį iš prekybos tinklo parduotuvių. Jo metu surinkta 189 tūkst. eurų, o tai yra net 30 tūkst. eurų daugiau nei per gausiausią iki tol šių metų mėnesį. Lietuvos gyventojams išdalinome 107 tonas maisto produktų, kas ir įrodo tokio bendradarbiavimo teikiamą naudą.“

Per 6 veiklos metus prekybos tinklas „Maisto bankui“ paaukojo produktų už beveik 14 mln. eurų. Vien per pirmą šių metų pusmetį buvo paaukota maisto už beveik milijoną eurų, kas yra beveik 300 tūkst. eurų daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Parama buvo surinkta iš 180 parduotuvių ir sandėliavimo vietų, o iki naujų metų žadama, jog tokių vietų bus iki 230.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių