Quantcast

M. Mažvydo biblioteka skųs teismui lygių galimybių kontrolieriaus išvadas

  • Teksto dydis:

Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka žada skųsti teismui nepalankias lygių galimybių kontrolierės išvadas, kad neišdavusi vaikiškos knygos įstaiga diskriminavo studentę dėl jos amžiaus.

Biblioteka nurodo, kad lygių galimybių kontrolierės Agnetos Skardžiuvienės tyrimas „atliktas neprofesionaliai ir nevisapusiškai“, neįvertinant bibliotekų veiklą reglamentuojančių teisės aktų, taip pat neįsigilinant į Lietuvos bibliotekų sistemos specifiką, tarptautinę nacionalinių bibliotekų praktiką.

„Toks kontrolierius sprendime nurodytų argumentų ydingumas, suponuojamas paviršutiniško ir neadekvataus situacijos traktavimo, nulėmė neteisingą, nepagrįstą ir visuomenę klaidinantį sprendimą, kuris dirbtinai eskaluoja situacijos problemiškumą. Pažymime, kad visuomenės informavimo priemonėse paviešintas tikrovės neatitinkantis kontrolieriaus pranešimas padarė Nacionalinės bibliotekos dalykinei reputacijai didelę žalą. Nacionalinė biblioteka skųs kontrolieriaus sprendimą“, – teigiama bibliotekos pranešime.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė sukritikavo tvarką, kad biblioteka neišduoda dalies knygų suaugusiems asmenims.

Skundą pateikusi studentė nurodė, jog jai į namus pasiimti Oskaro Wilde'o (Oskaro Vaildo) knygos, o bibliotekos darbuotojos paaiškino, kad ši knyga priklauso Vaikų ir jaunimo literatūros departamentui bei išduodama tik vaikams ir moksleiviams. Studentei pasiūlyta knygą skaityti pačioje bibliotekoje.

Kontrolierė kreipėsi į bibliotekos generalinį direktorių siūlydama panaikinti registruotų bibliotekos lankytojų amžiaus apribojimą, privilegijuojantį tik kelias vartotojų grupes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Anksčiau bibliotekose buvo skaityklos, kuriose bet kokią knygą galima buvo tik skaityti, o išsinešti knygas galima buvo tik tas, kurios yra lentynose. Dabar daugelį bibliotekų uždarė, knygų skaičių sumažino, skaityklas panaikino, pastatė kelis kompiuterius ir jau vaidina, jog padarė kultūrinę revoliuciją... Tačiau užmiršo, jog su technika teikia mokėti ne tik dirbti, bet ir ją remontuoti laiku, o ne po savaitės... Dabar taip visur kišamos žinios į internetą, užmirštant, jog ne visų tokios yra pajamos, kad gali keisti ne tik telefonus, mašinas ar kompiuterius kaip kojines, bet kitiems aplamai gyvenime nereikia kompiuterio ....

Nu nieko sau

Nu nieko sau portretas
O jei studentei reikia kursinį rašyti vaikų literatūros tema? Bibliotekoj tegu rašo? Biblioteka išsidirbinėja, ir šį kartą kontrolieriaus išvados teisingos. O jei išsidirbinėjanti biblioteka dar ir teismui skųsis, tai ir už tai tokią biblioteką nubaust būtina!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių