Quantcast

M. Lukšienės premijos laureatas – fizikos mokytojas iš Dzūkijos

  • Teksto dydis:

Iškilios mokslininkės, pedagogės Meilės Lukšienės premijos laureatu tapo nuo 2011 metų Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos fizikos mokytoju dirbantis Antanas Kalinauskas, paskelbė M.Lukšienės premijos skyrimo komisija.

Premija ir laureato diplomas Antanui Kalinauskui bus įteikti Lietuvos televizijoje vyksiančio koncerto, skirto Tarptautinei mokytojo dienai, metu.

A.Kalinauskas taip pat moko fizikos ir Alytaus rajono Alovės pagrindinės mokyklos mokinius, dirba Alytuje su specialiųjų poreikių vaikais Lietuvos specialiosios kūrybos draugijoje „Guboja“, moko juos konstravimo.

Švietimo ir mokslo ministerija švietimo reformos pradininkės, literatūrologė, edukologė, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narės M.Lukšienės premiją pedagogams (ne vyresniems nei 35 metai) už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą įsteigė 2010 metais. Ji skiriama kiekvienais metais.

Premijos dydis - 4560 eurų.

M.Lukšienės premijos laureatais yra tapę Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos matematikos ir informatikos mokytojas Vygantas Kornejevas, Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos chemijos mokytojas Ramūnas Skaudžius, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos anglų kalbos mokytoja Rūta Pivoriūnaitė, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos technologijų mokytojas Donatas Kriukas, Klaipėdos Vitės pagrindinės mokyklos specialioji pedagogė Kristina Stankutė-Matė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas būtų tvarkoje,

viskas būtų tvarkoje, portretas
ir mokytojas vertas tokios premijos, bet..ATA M.Lukšienė grabe vartosi nuo tokios švietimo sistemos("tautinis auklėjimas") ir kitos jos išsvajotos laisvos Lietuvos švietimo pagrindinės gairės kur?Ši..noj.Steponavičių už buvusią akrobatiką begalinėse švietimo reformose, padori Valstybė seniai būtų pasodinusi(protų naikinimas, lygių galimybių dingimas..)o jis, žiūriu, vis veržiasi į tą pat sritį, nors tu ką!Mažai sugriovė ir sunaikino..Žodžiu, kol nebus protingų ir atsidavusių Tautos gerovei vadovų, NIEKAS NESIKEIS, O TIK BLOGĖS.LIETUVIAI TURI BŪTI IŠSILAVINĘ IR KUO DAUGIAU SU AUKŠTUOJU MOKSLU.Runkelių jau užtenka(jie jau pasiekė aukščiausios valdžios sluoksnius)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių