Quantcast

M. Lukšienės premija įteikta biologijos mokytojai iš Vilniaus

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) Vilniuje pirmadienį įteikta Meilės Lukšienės premija. Ja apdovanota Vilniaus Žemynos gimnazijos biologijos vyresnioji mokytoja biomedicinos mokslų daktarė Asta Navickaitė.

Premijos ši pedagogė nusipelnė už siekį „eiti už įprastų mokyklos ribų, už darbą, kuris sulieja teoriją ir praktiką, už vaisingas pastangas į mokyklą atnešti mokslinius tyrimus“, pranešė ŠMM.

A.Navickaitė darbą mokykloje pradėjo 2007 metais, 2014 metais ji apgynė biomedicinos daktaro disertaciją.

Anot ŠMM pranešimo, mokytoja aktyviai palaiko ryšius su mokslo bendruomene, dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Bendradarbiaudama su Vilniaus ir Lietuvos edukologijos universitetų mokslininkais ji organizavo mokiniams laboratorinių darbų savaitę.

„Man mokykloje smagiausia matyti mokinių augimą – kai vaikas išmoksta kažką naujo, padaro kažką, ko nesitikėjo padaryti, ir ateina žibančiomis akimis klausdamas: ką galėčiau padaryti dar?“ – sako premijos laureatė.

M.Lukšienės premiją ŠMM įsteigė 2010 metais. Ji skiriama pedagogams, ne vyresniems kaip 35 metai, už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Premija siekiama įprasminti daktarės M.Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus. Laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti M.Lukšienės idėjas, dalyvauti pažangiausių mokytojų sambūryje.

Premijos dydis – 4560 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių