Quantcast

Londono teismas skelbs sprendimą dėl V. Antonovo ir R. Baranausko ekstradicijos

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės aukštasis teismas trečiadienį skelbs sprendimą dėl buvusių žlugusio banko „Snoras“ akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko ekstradicijos, nurodoma teismo posėdžių darbotvarkėje.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė BNS teigė, kad Lietuvos prokurorai jokios informacijos apie tai nėra gavę.

Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų vertės turtą.

Prokurorai tvirtina, kad buvę banko savininkai apskaitos įrašuose buvo sukūrę netikrų sąskaitų ir kitų dokumentų, o 2011 metų liepą V.Antonovas pasirūpino, kad centriniam bankui būtų pateikta tikrovės neatitinkanti informacija.

Pasak dienraščio „The Financial Times“, R Baranausko advokatas Johnas Jonesas (Džonas Džonsas) Londono teismui vasario viduryje sakė, jog „prezidentė ir centrinis bankas „Snorą“ sužlugdė dėl politinių priežasčių“.

Anot jo, Lietuvos generalinė prokuratūra, gavusi centrinio banko skundą, Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo pateikė „labai greitai“, taigi, „neįmanoma, kad jie būtų atlikę kokį nors nepriklausomą tyrimą“. Anot jo, prokuratūrai galėjo būti daromas „politinis spaudimas“.

V.Antonovas ir R.Baranauskas pernai sausį apskundė jiems nepalankų Londono Vestminsterio magistrato teismo sprendimą. Teisėjas Jonhas Zani (Džonas Zani), išnagrinėjęs Lietuvos generalinės prokuratūros prašymą, tuomet nutarė Lietuvai išduoti buvusius „Snoro“ akcininkus.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dgtsh

dgtsh portretas
Kuo greiciau sugrazinti tuos "veikejus" ir sodinti i cype, gal ten pagalvos, kaip sugrazinti istaskytus milijardus litu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių