Quantcast

Liūdnoji statistika: dar 51 tūkst. lietuvių išvažiavo laimės ieškoti svetur

  • Teksto dydis:

Išvykimą iš Lietuvos deklaravusių emigrantų skaičius pernai, lyginant su 2015-aisiais, išaugo, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

2016 metais išvykimą iš Lietuvos deklaravo 51 tūkst. emigrantų, tai 6,4 tūkst. (14,5 proc.) daugiau negu prieš metus.

Pernai į Lietuvą imigravo 21,4 tūkst. žmonių, tai 0,8 tūkst. mažiau negu 2015 metais. Tarp imigrantų daugiau kaip 77 proc. buvo į Lietuvą gyventi grįžę šalies piliečiai.

Šių metų pradžioje Lietuvoje gyveno 2 mln. 849 tūkst. nuolatinių gyventojų, remdamasis išankstiniais duomenimis pranešė departamentas. Per praėjusius metus nuolatinių gyventojų skaičius sumažėjo 39,2 tūkst. (1,4 proc.).

„Kaip ir ankstesniais metais, pagrindinė nuolatinių gyventojų skaičiaus mažėjimo priežastis – emigracija“, – nurodo Statistikos departamentas, pažymintis, kad gyventojų skaičiaus mažėjimą lėmė ir neigiama natūrali gyventojų kaita – mirė 9,6 tūkst. žmonių daugiau negu gimė kūdikių.


Šiame straipsnyje: emigracijaimigracijastatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
va prie ko privede valdininku godumas,kai padare monopoli su verslininkais,is pradziu verzem dirzus-dabar jau kilpas ant kaklo

Anonime vėl ruską melą barstai ?

Anonime vėl ruską melą barstai ? portretas
Asmeniškai žinau keletą karo policininkų.Ir žinau,normalūs žmonės.Girtą sulaikys,būsi nubaustas.Neturi jie amoralių karių.O į slavus okupantus,jei tokių bus,drąsiai šaudys.

Išvažiavo.Ar pagausėjo darbo vietų laisvų ?

Išvažiavo.Ar pagausėjo darbo vietų  laisvų ? portretas
Kai tau virš 50-neatrodo ,kad lengvai darbą rasi.O gal likusieji dirba už 1.5-2 darbuotojus ?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių