Quantcast

Lietuvos URM rekomenduoja nedelsiant išvykti iš Libijos

  • Teksto dydis:

Atsižvelgdama į blogėjančią saugumo situaciją Libijoje, Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM)antradienį paskelbė rekomendaciją nedelsiant išvykti iš šalies.

„Padėtis Libijoje pastarosiomis savaitėmis tapo nekontroliuojama, visoje valstybės teritorijoje vyksta ginkluoti susirėmimai, ribotas susisiekimas“, - teigiama URM pranešime spaudai.

Libijoje likę piliečiai įspėjami, kad Europos Sąjungos (ES) ambasados riboja savo veiklą arba užsidaro. Dėl išvykimo iš Libijos rekomenduojama kreiptis į bet kurią dirbančią ES atstovybę, taip pat susisiekti su Lietuvos ambasada Italijoje. Lietuvos ambasada Romoje koordinuoja išvykimo galimybes su Tripolyje dirbančiomis ES atstovybėmis.

Nutarę neišvykti iš Libijos Lietuvos piliečiai kviečiami pateikti savo duomenis, kontaktus bei buvimo vietą URM elektroniniu paštu pilieciai@urm.lt arba telefonu +370 5 2362444.

Susirėmimai Libijos sostinėje Tripolyje, kurie yra įnirtingiausi nuo diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) nuvertimo 2011 metais, prasidėjo liepos 13 dieną, kai ginkluotų grupuočių, daugiausiai islamistinių, koalicija atakavo pagrindinį šalies oro uostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių