Quantcast

Lietuvos studentai aktyviai domisi galimybe stažuotis NASA

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentai aktyviai domisi galimybe atlikti stažuotę NASA mokslinių tyrimų centre Kalifornijoje, sako konkursą paskelbusi Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA).

Agentūros Tarptautinių programų skyriaus vedėjas Arūnas Beržinskas sako, kad populiarumas yra didelis, nors paraiškų iki penktadienio nebuvo gauta.

„Kol kas paraiškų negavome. Yra įvairūs užklausimai, kaip tas paraiškas pildyti ir panašiai. Populiarumas tikrai yra nemažas“, - BNS teigė A.Beržinskas.

MITA šią savaitę paskelbė konkursą studentams dėl tarptautinės stažuotės Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) mokslinių tyrimų centre Jungtinėse Valstijose, kurios metu studentai galės įgyti žinių ir praktinės patirties.

Studentams bus suteikiama galimybė naudotis NASA infrastruktūra ir resursais bei įgauti patirties bendradarbiaujant su mokslininkais ir inžinieriais.

A.Beržinsko teigimu, kad MITA į stažuotę administracijai rekomenduos tris studentus, iš jų NASA atsirinks iki dvejų žmonių.

Atrinkti studentai stažuosis NASA Mokslinių tyrimų centre AMES, kuris įsikūręs Palo Alto, Kalifornijos valstijoje. Stažuotė turėtų trukti nuo šių metų rugpjūčio 31 dienos iki gruodžio 18 dienos.

Jos metu atrinkti stažuotojai iš įvairių pasaulio šalių dirbs prie konkrečių tyrimų projektų ir turės galimybę prisidėti prie pažangių mokslinių tyrimų vykdymo ir kosminių technologijų kūrimo.

Teikti paraiškas konkursui turi teisę Lietuvos piliečiai, studijuojantys mokslo ir studijų institucijose bakalauro arba magistro laipsnį suteikiančiose gamtos, technologijų, inžinerijos ir matematikos studijų programose.

Siekiantiems dalyvauti konkurse yra keliamas reikalavimas puikiai mokėti anglų kalbą, turėti ne žemesnį nei 8 iš 10 balų studijų rezultatų vidurkį už visus praėjusius semestrus. Studentai turi įsipareigoti sutikti su NASA nustatytais reikalavimais dėl intelektinės nuosavybės teisių.

Paraiškas konkursui galima teikti iki balandžio 24 dienos.

NASA yra viena žinomiausių mokslinių tyrimų institucijų visame pasaulyje. Turėdama beveik 18 mlrd. JAV dolerių metinį biudžetą, administracija finansuoja aukščiausio lygio mokslinius tyrimus ir technologijų kūrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių