Quantcast

Lietuvos stovyklose vasarojo ir vaikai iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono savivaldybė, bendradarbiaudama su Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių savivaldybėmis, tęsia gražią tradiciją į Tauragėje rengiamas vaikų stovyklas pakviesti ir vaikus iš Ukrainos.

Šiemet Tauragės krašte jau surengtos keturios vasaros stovyklos vaikams, kurių šeimos yra nukentėjusios nuo karinio konflikto rytų Ukrainoje, kurie karinio konflikto metu neteko vieno arba dviejų tėvų.

Paskutinis šią vasarą gausus vaikų būrys iš Ukrainos Tauragėje viešėjo rugpjūčio 18 – 28 dienomis. Šį kartą, priimant ir organizuojant užimtumą, Tauragės rajono savivaldybei talkino ne tik visos apskrities savivaldybės, bet ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Atvykę į Tauragę, svečiai susitiko su rajono vadovais, kitais administracijos darbuotojais, iš arčiau susipažino su Tauragės apskrities vietovėmis ir kultūra. Viešnagės Lietuvoje metu iškilmingai paminėta ir Ukrainos Nepriklausomybės 25 metų sukaktis, pagerbtas rytų Ukrainoje žuvusių karių atminimas.

„Labai džiaugiuosi šia prasminga Tauragės apskrities savivaldybių iniciatyva, rodančia Lietuvos žmonių nuoširdų solidarumą su Ukrainos žmonėms. Ypatingas dėmesys, moralinis ir finansinis palaikymas pirmiausia turi būti skirtas vaikams, kurie yra labiausiai pažeidžiami vykstant  karinei agresijai Ukrainoje“, – sakė Tauragės rajono savivaldybės meras Sigitas Mičiulis.

Stovyklos programoje numatyta pačių įvairiausių ekskursijų ir pramogų kartu su bendraamžiais lietuviais. Pirmomis dienomis lankytasi Klaipėdos krašte – mėgautasi pramogomis prie Baltijos jūros, aplankytas Klaipėdos universiteto Botanikos sodas, Dinozaurų parkas, Jūrų muziejus, „Mini Zoo“.

Įspūdžių netrūko ir lankantis Pagėgių savivaldybėje, kartu su šilališkiais nuvykus į Šiaulių šokolado muziejų, Kryžių kalną bei su Jurbarko savivaldybės atstovais dalyvaujant Tarptautinėje vaikų stovykloje. Paskutinė vizito diena skirta pramogoms Taurų nuotykių parke.

Prie to, kad jaunieji ukrainiečiai pabuvotų Lietuvoje ir Tauragės krašte daug prisidėjo visos Tauragės apskrities savivaldybės, Klaipėdos miesto savivaldybė, vaikų maitinimu, apgyvendinimu ir užimtumu rūpinosi Lietuvos šaulių sąjungos LDK Kęstučio Šaulių 7-oji rinktinė ir jos vadas ats. mjr. Kęstutis Bauža, Tauragės vaikų globos namai „ Šaltinėlis“, Tauragės Švč. Trejybės parapijos namai, pirmųjų stovyklų metu vaikus apgyvendinusios tauragiškių šeimos ir kiti partneriai.

Viešėdami  Lietuvoje, Tauragės krašte, vaikai teigė, kad kiekviena čia praleista diena buvo vis geresnė už praėjusią, kad jie į savo kraštą parsiveš pačius geriausius įspūdžius ir prisiminimus iš Tauragės ir iš Lietuvos.


Šiame straipsnyje: vaikaivaikų stovykloskaras Ukrainojevasaros poilsis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių