Quantcast

Lietuvos policijos mokykloje naujus mokslo metus pradėjo 129 kursantai

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos policijos mokykloje (LPM) prasidėjo dar vieni mokslo metai. Šįmet kursantų gretose išsirikiavo 129 jaunuoliai, kurie pasiryžę siekti savo svajonės – tapti policijos pareigūnais ir tarnauti Lietuvos žmonėms.

Būrys svečių

Palydėti kursantus į mokslo ir žinių kelią atvyko gausus būrys garbingų svečių: vidaus reikalų viceministras (VRM) Darius Urbonas, Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, policijos generalinio komisaro pavaduotojai, teritorinių policijos įstaigų vadovai, Lietuvos policijos veteranų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Navickas ir kiti.

Rugsėjo 1-osios šventė vyko LPM pagrindinėje aikštėje. Iškilmingoje rikiuotėje sustojusius kursantus, pasipuošusius uniformomis, pasveikino policijos generalinis komisaras L. Pernavas. Kursantai pirmą kartą drąsiai ir ryžtingai atidavė pagarbą, kartu su visais garbingais svečiais sugiedojo Lietuvos valstybės himną.

Šventės vedėjas priminė, kad Rugsėjo 1-oji daugeliui iš mūsų yra naujų darbų ir tikslų pradžia.

„Policijos pareigūno kelias pilnas iššūkių ir nelengvų sprendimų, tačiau prasmingas kelias, kuris grindžiamas teisinės valstybės ir žmogaus teisių prioritetais. Šiandien šį kelią pradeda 129 kursantai. Te nauji siekiai būna įprasminti reikšmingais darbais, o nauji iššūkiai stiprina pasiryžimą dirbti Lietuvai“, – į šventės dalyvius šiais žodžiais kreipėsi vedėjas.

Policijos pareigūno kelias pilnas iššūkių ir nelengvų sprendimų, tačiau prasmingas kelias, kuris grindžiamas teisinės valstybės ir žmogaus teisių prioritetais.

Šią svarbią dieną pasveikinti kursantų atvyko ir VRM viceministras, kuris kursantams palinkėjo gerų mokslo metų ir siekti garbingo pareigūno vardo.

„Jūs pasirinkote profesiją, kuriai keliami dideli reikalavimai. Stenkitės įgyti žinių, kompetencijų vykdyti savo kaip pareigūno pareigą. Linkiu jums atverti savo širdis, nes dirbdami atvira širdimi nesuabejosite savo pasirinkimu“, – kalbėjo viceministras D. Urbonas.

Palaimino kapelionas

Policijos generalinis komisaras L. Pernavas šventės metu akcentavo, kaip greitai bėga laikas: vieną dieną esame tik kursantai, po metų – pareigūnai, o po kelių dešimčių – jau veteranai.

„Šie mokslo metai jums prabėgs greitai, tad imkite iš dėstytojų viską. Nepamirškite būti pilietiški, juk nuo šiol jūs esate policijos pareigūnai 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę. Visada galvokite, ką ir kur sakote, darote“, – sakė L. Pernavas.

Generalinis komisaras taip pat pasveikino LPM bendruomenę su naujais mokslo metais. Nepamiršo padėkoti ir kursantų tėveliams bei artimiesiems, kurie užaugino stiprius ir valią turinčius jaunuolius.

Lietuvos policijos veteranų asociacijos valdybos pirmininkas V. Navickas stovėdamas prieš kursantus prisiminė ir savo pirmą dieną policijos mokykloje, kuri buvo prieš 61 metus.

„Ir man taip teko stovėti ir prisiekti, kaip jūs dabar. Tarp jūsų matau kursantų, kurie tęsia šeimos tradicijas ir siekia policijos pareigūno profesijos. Noriu palinkėti jums visiems sėkmės tarnyboje“, – teigė jis.

Palaiminti ir pasveikinti kursantų į šventę atvyko ir policijos kapelionas Algirdas Toliatas.

„Ši diena ne tik jūsų, kursantai, šventė, bet mūsų visų šventė. Nuo visų mūsų pasirinktų sprendimų priklausys, kokie bus mūsų metai. Turite išmokti priimti sprendimus, nes jei nesi pasiruošęs jų priimti, vienaip ar kitaip viskas praeis pro šalį“, – kalbėjo A. Toliatas.

Kapelionas pabrėžė, kad nereikia jaudintis, jeigu mus aplanko baimės, nes gyvenime visko būna. „Gyvename čia ir dabar, bus patogių ir nepatogių, priimtinų ir nepriimtinų dalykų, bet viskas priklauso nuo jūsų geranoriškumo. Tad to jums ir linkiu, atverkite savo širdis“.

Rugsėjo 1-oji policijos bendruomenei – dviguba šventė: mokytis pradeda būsimieji pareigūnai ir savo gimtadienį šiandien švenčia policijos generalinis komisaras L. Pernavas. Su gimtadieniu generalinį komisarą pasveikino ir LPM bendruomenė, o visi pareigūnai ir kursantai garsiai sušuko „Su gimtadieniu, Tamsta“.

Pasibaigus iškilmingai rikiuotei, visi šventės svečiai buvo pakviesti pasivaišinti kareiviška koše, pasivaikščioti po mokyklą.

Įrengtos saulės elektrinės

LPM šią vasarą buvo baigti saulės šviesos energijos elektrinių įrengimo darbai. Simboliška, bet būtent šiandien, prasidėjus naujiems mokslo metams, policijos vadovybė oficialiai paskelbė elektrinių darbo pradžią.

Policijos generalinis komisaras L. Pernavas ir LPM viršininkas Algirdas Kaminskas atidengdami projekto informacinę lentą džiaugėsi, kad nuo šiol mokykla prisidės prie taršos mažinimo ir elektros energiją gamins iš atsinaujinančio energijos šaltinio.

Saulės elektrinės LPM buvo įrengtos projektų finansavimo klimato kaitos specialiosios programos lėšomis (177 tūkst. EUR) teikiant subsidiją su Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondu. 14 tūkst. EUR projekto įgyvendinimui skyrė Policijos departamentas.

„Saulės šviesos energijos elektrinės Lietuvos policijos mokykloje yra įrengtos ant trijų pastatų: Mokslo g. 2, 6 ir 16. Elektrinių įrengimo darbai buvo baigti šių metų birželio 30 d. Per pusantro mėnesio nuo skaitiklių įrengimo elektrinės pagamino daugiau nei 10 000 kw elektros energijos. Mokykla paskaičiavo, kad per mėnesį mokėdami už elektros energiją mes jau sutaupėme 1000 EUR“, – pasakojo LPM viršininko pavaduotojas Romas Oželis.

Renovuotas bendrabutis

Šįmet Rugsėjo 1-oji Lietuvos policijos mokyklai išties įsimintina diena ir todėl, kad būsimi pareigūnai apsigyveno renovuotame bendrabutyje.

LPM teritorijoje yra du bendrabučiai. Iki šiol kursantai gyveno sename bendrabutyje, kol vyko kito bendrabučio renovacija.

„Džiaugiamės, kad nuo šiol kursantai gyvens jaukiame, puikiai įrengtame bendrabutyje, kuriame yra viskas, ko gali prireikti kursantams. Be to, bendrabutyje veikia bevielis interneto ryšys, patekti į bendrabutį bus galima tik elektroninėmis kortelėmis. Kito bendrabučio tvarkymo darbai prasidės jau kitą savaitę“, – pasakojo LPM viršininko pavaduotojas R. Oželis.

Renovuotą bendrabutį šiandien apžiūrėjo ir policijos generalinis komisaras L. Pernavas, jo pavaduotojai, teritorinių policijos įstaigų vadovai.

Generalinis komisaras aplankė kursantus, pažiūrėjo, kaip jie įsikūrė, apžiūrėjo bendrąsias patalpas (virtuvę, poilsio kambarius, skalbyklą). Džiaugėsi, kad bendrabutyje bus saugu, nes patekti į jį bus galima tik su elektroninėmis kortelėmis. Be to, kursantų patogumui bendrabutyje veikia bevielis interneto ryšys.

Šiame renovuotame bendrabutyje gyvens ir policijos pareigūnai, kurie į mokyklą atvyksta į kvalifikacijos kėlimo kursus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Sveikinu visus policijos mokyklos kursantus ir linkiu sėkmės moksle ir doro darbo baigus šią mokyklą, būkite sąžiningi darbe ir asmeniniame gyvenime. Policijos darbas yra gana sunkus, bet garbingas, nes JŪS saugote mus visus nuo įvairaus nusikaltėlių srauto, kurio Lietuvoje dar yra, JŪS saugote mūsų ramybę tiek dieną, tiek ir naktyje ir be poilsio dienų. Sėkmės Jums visiems

mamai

mamai portretas
Pati galvojai, kad uzauginai gera jaunuoli? Bet realybe matyt buvo kitokia ir skaudu sita priimti? :)

mama

mama portretas
Labai esu nusivilus šia mokymo įstaiga.Jaunuolis praeina du sunkiausius etapus,o trečiam etape pasakoma,kad jis netinkamas,nes jo prasti rezultatai mokykloje.Bet ne rezultatai nusako apie žmogaus savybes.Manau,kad jaunuolis turėtu būti doras pilietis.Tad gerbiami ponai,policininkai arba keiskit stojimo t Esu labai nusivilusi šia mokymo įstaiga.Jaunuoliui praėjęs sunkiausius du etapus,trečiame yra pasakoma,kad prasti tavo baigimo rezultatai ir tu netinkamas.Bet ne rezultatai apsprendžia žmogaus savybes.Jaunuolis turi būti doras Lietuvos pilietis.Tad mieli policijos pareigūnai,keiskit stojimo tvarką į policijos mokyklą ir negriaukit jaunuolių svajonių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių