Quantcast

Operacija prieš nelegalią migraciją – net pasitelkus širdies dūžių detektorius

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienyje su Latvija ir Lenkija vykdoma operacija, nukreipta prieš nelegalią migraciją.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), priemonė vykdoma išanalizavus pastarojo meto nelegalios migracijos bei neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną tendencijas.

Per operaciją „Dūžis“ judriausiuose šalis jungiančiuose keliuose pasieniečiai pasirinktinai sustabdytų transporto priemonių patikrai naudoja specialią įrangą – mobilius širdies dūžių detektorius ir anglies dvideginio matuoklius.

Ši priemonė prie Šengeno vidaus sienų su Latvija ir Lenkija vyksta nuo praėjusios savaitės iki truks iki savaitgalio. Kontrolę jos metu atliekantiems VSAT Pakrančių apsaugos, Ignalinos ir Varėnos rinktinių pasieniečiams į pagalbą su specialia įranga taip pat pasiųsti Pagėgių rinktinės pareigūnai.

Ypatingą dėmesį pasieniečiai skiria sunkiasvorių transporto priemonių patikrai – širdies dūžių detektoriais ir anglies dvideginio matuokliais ieškoma automobiliuose slapta gabenamų nelegalių migrantų.

Galutiniai operacijos rezultatai bus suskaičiuoti kitą savaitę. Iki ketvirtadienio prie sienų su Latvija ir Lenkija dar nebuvo aptikta slapta gabenamų asmenų, tačiau pasieniečiai sulaikė ieškomų asmenų, vogtų transporto priemonių, rūkalų ir alkoholio kontrabandos. Taip pat gaunama įvairios vertingos informacijos apie situaciją, susijusią su nelegalia migracija.

Išaiškinta atvejų, kai trečiųjų šalių piliečiai per ilgai užsibuvo Šengeno erdvėje. Pasieniečiai nustatė ir asmenų, kurie neturėjo tapatybę patvirtinančių dokumentų. VSAT atkreipia dėmesį, kad net ir keliaujant Šengeno erdvės viduje jai priklausančių šalių piliečiams privaloma turėti arba pasą, arba tapatybės kortelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių