Quantcast

Lietuvos keliais judės karinė technika

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį rengiantis bendroms Lietuvos ir JAV karių pratybos Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje, Lietuvos keliais judės karinė technika.

Į Pabradę karinė technika bus gabenama iš nuolatinės dislokacijos vietos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono Rukloje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos ir JAV kariuomenės karių bei karinės technikos kolonos judėjimas planuojamas Lietuvos keliais maršrutu Rukla – Maišiagala – Nemenčinė – Pabradė.

Karines transporto kolonas lydės Lietuvos karo policijos palydos ekipažai.

Kartu su Lietuvos kariais bendrose pratybose dalyvaus nauja rotacinių JAV pajėgų Baltijos šalyse karių pamaina – JAV sausumos pajėgų 3-iosios pėstininkų divizijos 1-osios brigados kovinės grupės 2-ojo bataliono kariai su kovos tankais „M1A2 Abrams“ ir kita sunkiąja ir logistine technika.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojasi nuo 2014 metų pavasario, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje. Be to, Aljansas, reaguodamas į pasikeitusią geopolitinę situaciją regione, yra sustiprinęs ir Baltijos valstybių oro erdvės bei jūros apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėsnis:

Dėsnis: portretas
Kuo arčiau Kacapstano galas- tuo aršesni Maskvabado trolių fabrikėlio komentarai.

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
NE- NATO LIETUVOJE

to na na

to na na  portretas
cit vatnike
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių