Quantcast

Lietuvos keliais judės daug karių ir karinės technikos

  • Teksto dydis:

Ruošiantis lapkričio 2–14 dienomis, vykstant tarptautinėms pratyboms „Geležinis kardas 2014“, Lietuvoje vyks didelis karių ir karinės technikos judėjimas. Lietuvos ir sąjungininkų kariai dalyvauti pratybose vyksta į du pagrindinius Lietuvos kariuomenės poligonus – Gaižiūnų (Jonavos r.) ir Generolo Silvestro Žukausko (Pabradėje, Švenčionių r.).

Krašto apsaugos ministerija informuoja, kad sąjungininkų kariai su technika atvyksta per tarptautinį Vilniaus oro uostą, Klaipėdos jūrų uostą, Lietuvos geležinkeliais ir bendrojo naudojimo keliais.

Spalio 30 d. per Vilniaus oro uostą atvyksta Vengrijos kariai, per Klaipėdos jūrų uostą – Jungtinės Karalystės kariai ir karinė technika.
Gausus Lietuvos kariuomenės karių ir karinės technikos kolonų judėjimas, planuojama,  vyks lapkričio 2 d. Lietuvos keliais Panevėžys–Kėdainiai–Rukla ir Alytus–Senieji Trakai–Maišiagala–Nemenčinė–Pabradė.

Sąjungininkai kariai su  technika į pratybas „Geležinis kardas 2014“ atvyksta jau nuo praėjusios savaitės. Karių ir technikos judėjimas, planuojama, truks iki pat pratybų pradžios – lapkričio 2 d.

Į Lietuvą jau yra atvykę Vokietijos ir Vengrijos kariai su karine technika.

Pratybų organizatoriai deda visas pastangas, kad karių ir karinės technikos suvažiavimas į karinius poligonus sukeltų kuo mažiau nepatogumų Lietuvos gyventojams, todėl karines transporto kolonas lydi Lietuvos karo policijos palydos ekipažai“, – apie karinės technikos judėjimą Lietuvoje sakė gen. mjr. A. Leika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių