Quantcast

Lietuvos kariai išvyksta į karinę mokymo operaciją Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariai iš Birutės ulonų bataliono ketvirtadienį išvyksta į karinę mokymo operaciją Ukrainoje.

Dvylikos Lietuvos karių grupė, sudaryta iš karininkų bei puskarininkių, Vakarų Ukrainoje esančiame Javorivo poligone du mėnesius su Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados ir Lenkijos kariniais instruktoriais mokys ukrainiečių karius, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Į mokymo operaciją išvykstančių Lietuvos karininkų užduotys bus vertinti Ukrainos dalinio štabo personalo gebėjimus ir konsultuoti planuojant įvairaus pobūdžio operacijas. Puskarininkiai koncentruosis į ukrainiečių instruktorių vykdomo pėstininkų būrių, snaiperių, automatinių granatsvaidžių specialistų kovinio rengimo priežiūrą ir konsultacijas.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai nuo 2015 metų rugpjūčio mėnesio padeda rengti Ukrainos karius. Lietuvos kariai tiesiogiai nedalyvauja kovos veiksmuose ir antiteroristinės operacijos zonose Ukrainoje.

Pernai liepą įsteigta Lietuvos nacionalinė karinė mokymo operacija Ukrainoje, kuriai pagal Seimo suteiktą mandatą Lietuva gali siųsti iki 60 karių. Karinė mokymo operacija Ukrainoje skirta Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms mokyti.


Šiame straipsnyje: Ukrainakariaimisija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp  portretas
Saunuoliai Lietuva. Ukraina sito niekada nepamirs, kaip ir Gruzija.

Anonimas

Anonimas portretas
pirmiausiai važiuoja xaxllūškių padulkyt,bet bijau,kad gal parvažiuos be galvų,ir gaila,kad šituo momentu prezidentas ne žirinofskis,o tai jie ir pasiliktų ten,bet bijau jeigu lys į donbasą,tai negrįž nei vienas,bet jiems taip ir reikia

ALGIS

ALGIS portretas
Tai Lietuva atvirai jau DALYVAUJA KARE ,AR NESULAUKSITE ATSAKO , KĄ TADA KALTINSITE , GAL RUSUS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių